5 Ekim 2010 Salı

Anssi Koivuranta Artık Kayakla Atlamacı

2008-2009 Kuzey Kombine Dünya Kupası Şampiyonu Fin Anssi Koivuranta artık kayakla atlamada mücadele edecek.


Geçen yıl kuzey kombineden kayakla atlamaya geçen Avusturyalı David Zauner'den sonra bu yıl da Koivuranta kayakla atlamada yarışacak. Koivuranta son olarak kayakla atlamanın Continental Cup ayağında Wisla 'da yarışmış ve üçünclüğü elde etmişti. Bu başarı belli ki onu iyice heveslendirmişe benziyor.

22 yaşındaki genç şampiyonun Kuusamo'lu olması ve Dünya Kupası'nın ilk ayağının Kuusamo'da yapılacak olması bizleri heyecanlandırmaya yetiyor.

Darısı bir diğer Kuzey Kombineci (kayakla atlaması belki de en iyi olan kuzey kombineci) Janne Ryynanen'in de kayakla atlamaya geçmesi diyelim.

2 yorum:

  1. Annsi Koivuranta, Kuzey Kombine'nin en genç Dünya Kupası şampiyonuydu. Geçen sene çok büyük hayalkırıklığı yaşadı;Hem Dünya Kupası'nda, hem de olimpiyat oyunlarında.Yalnız kayakla atlamada da öyle çook müthiş dereceler yakalamıyordu diye hatırlıyorum ben; yalnız kayaklı koşusu korkunçtu, evet. Bence sırf kayakla atlamaya döneceğine, biraz kayaklı koşusunu geliştirmeye çalışsaydı, ileride daha büyük başarılar kazanma şansı daha yüksek olurdu. Kuzey Kombine'de çok çok iyi kayakla atlamacılar yok çünkü. Başarılar diliyoruz:)

    YanıtlaSil
  2. Evet, gerşekten de kayakla atlaması öyle aman aman birisi değil. Fakat Kayakla Atlamanın popülerliği için de tercih etmiş olabilir. Sonuçta bir insan kuzey kombineyi izlerken, ne kayakla atlaması kayakla atlama, ne de kayaklı koşusu kayaklı koşu hissine kapılıyor. Ama Koivuranta'nın kayakla atlamasına geçmesindeki en büyük faktör yeni Fin antrenör Pekka Niemela olmuştur diye düşünüyorum. " Pekka Niemelä, told that Koivuranta is very close to the national team level" .. Bu açıklaması, ona güvendiğini de gösteriyor. Bakalım, merakla bekliyoruz..

    YanıtlaSil