5 Ekim 2010 Salı

Summer Gp'nin Ardından

Polonya ve Japonya'nın ön plana çıktığı, Avusturyalılar'ı ve Simon Ammann'ı pek izleyemediğimiz bir Grand Prix'yi geride bıraktık.

Son yarışta podyuma girdiği taktirde Summer Grand Prix'yi kazanacak olan Adam Malysz ilk atlayışta diskalifiye olunca, sürpriz bir şekilde şampiyonluk Daiki Ito'ya gitti. İlk ayaklara katılmayıp, son yarışlarda podyumdan inmeyen Kamil Stoch, idolü Uçan Bıyık'ın önünde 2. oldu.

Bu yaz ki yarışlara Polonya damgasını vurdu. Genel klasmanda ilk 20'ye 5 sporcu sokan Polonya'lılar önümüzdeki yıl takım yarışlarındaki Avusturya egemenliğini ve sonucu belli olan sıkıcı yarışları unutturacaklar bize. Adam Malysz dışındaki sporcuların genç yaşlarda olmaları, ilerki yıllarda kayakla atlama sporuna Polonya'nın damga vuracağını gösteriyor şimdiden.

Yine takım halinde Grand Prix'de dikkat çeken bir diğer ülke de Japonya oldu. Japonlar da ilk 15'e 4 sporcu sokmayı başardılar. Japonlar da ki tek hayal kırıklığını gösterdiği kötü performanslarla Noriaki Kasai yaşattı. Son olarak yaşadığı sakatlık ise üstüne tuz biber oldu.

Takım olarak değil de bireysel olarak dikkat çeken sporcular ise; Tom Hilde, Kalle Keituri, Vladimir Zografski ve Severin Freund oldu. Bu 4 sporcu da ülkelerinin en çok puan alan sporcuları oldular.

En büyük hayal kırıklığını kendi adıma Robert Kranjec yaşattı. Bir çok ayağa iştirak etmesine rağmen sadece 35 puan alabildi ve genel klasmanda anca 40. olabildi. Slovenler genel olarak zaten iyi bir iş çıkaramadılar. Almanlar ve İtalyan'lar da vasatın altında performans gösterdiler, tabi ki Severin Freund dışında.

Dünya Kupası yarışlarının başlamasına az bir süre kala çok rahatlıkla söyleyebilirm ki çok heyecanlı ve sürprizli bir yıl bizi bekliyor.. geçen yıl olduğu gibi Simon Ammann ve Avusturyalılar yok artık sadece. Bekleyip göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder