22 Aralık 2013 Pazar

ENGELBERG'DE İKİNCİ GÜN: POLONYA TAKIMINDA BAYRAM HAVASI VAR!
 
Podium_2_engelberg_13_kopie
 

Bu akşam gerçekten Polonya'da olmayı çok isterdim. Şu anda mutluluktan çıldırmış durumda olan Lehler yüzünden ortalık ellialtıya gitmiş olsa gerek!
 
Şaka bir yana, Engelberg'de tadına doyum olmayan iki muhteşem bireysel yarışa tanık olduk. Dünkü ikinciliğin ardından bugün Kamil, Jan ile yer değiştirdi ve birinci oldu ve sarı mayoyu giydi. 132 ve 130 m.lik atlayışları onu kaçınılmaz zafer ile ödüllendirdi. Kamil, sarı mayoyu Adam Malysz'den sonra giyen ikinci Polonyalı olmaktan gurur duyduğunu, onun çok büyük bir kayakla atlamacı ve atlet olduğunu, kendisinin şimdiden 4 Tepe Turnuvası'nın favorileri arasında gösterildiğini ancak bunun kendisi için yeni bir şey olmadığını söylerken oldukça kendinden emin görünüyor. Kamil, ayrıca, Noel için eve gidiyor olmaktan mutluluk duyduğunu ve Turnuvaya çok iyi bir şekilde hazırlanarak geleceklerini de ekliyor.
 
Günün sürprizi Andreas Wellinger oldu bence. Dün gösterdiği kötü performanstan sonra genç Alman bugün 129.5 ve 131 m.lik atlayışları ile yeniden ortalığı kızıştırmayı başardı. Üstelik Almanya adına 4 Tepe Turnuvası öncesinde moral ve güven kaynağı oldu diyebiliriz. Andi Wank da yarışı 10.sırada tamamlayarak bu morale katkı sağlamış oldu. Öte yandan Severin Freund dünkü düşüşünden sonra bugün ilk turda oldukça kötü bir atlayış(121 m.) yaptıktan finalde 131.5 m.'ye giderek işleri toparlamaya gayret ettiyse de yarışı ancak 22.sırada tamamlayabildi. 
 
Ve sevgili Jan Ziobro, dünün kahramanı, bugün de büyük bir işe imza atarak Engelberg'de Polonya'nın hakimiyetini bir kez daha ilân etmesini sağladı. İlk atlayışında 133 m.'ye giden Jan, Schlieri ve Kofi ile günün en uzun atlayışını yapan sporcu oldu. Jan, bugün üzerinde fazla baskı hissetmediğini, dün zaferinden sonra annesini aradığını ve Polonya'da ortalığın karıştığını öğrendiğini söylüyor. Bu ikinci güzel hediye ile onun da harika bir Noel tatili geçireceği şüphesiz!
 
Schlieri, tam da dün dediğim gibi, bir anda 133 m.lik bir atlayış yaparak ilk turu 1.sırada kapatıverdi. Bu adamın ne yapabileceğini kestirmek gerçekten çok zor! O anda kimbilir bahisler ne hale geldi? İkinci turdaki 128.5 m.lik atlayışı maalesef yeterli olmadı ve podyumu 1.6 puan farkla kaçırarak yarışı 4.sırada tamamladı. 4 Tepe'ye doğru bu iniş ve çıkışlar neye alamet acaba?
 
Anders Bardal, 0.9 puan farkla hemen Schlieri'nin arkasında kaldı ve günün en iyi Norveçli sporcusu oldu. Onun başarısına Anders Fannamel, aldığı 7.sıra ile önemli bir katkı sağladı.
 
Avusturya cephesindeki diğer gelişmeler; Diethart, 6.; Loitzl, 9.; Kraft, 13. ve Kofi, 14. oldular.
 
Sloven Peter Prevc ve Jaka Hvala, aldıkları 8. ve 12. lik ile gelişme göstererek beklentileri yükselttiler.
 
Çek sporcu Jakup Janda, Rus sporcu Kornilov ile birlikte 15. sırayı paylaştılar. Kornilov'un 131 m.lik atlayışı göz doldurdu gerçekten!
 
Evsahibi Simi ise, ilk turu 6.sırada tamamlayarak umutları yeşertse de yarışı ancak 20.sırada tamamlayabildi ve tam anlamıyla hayalkırıklığı yaşadı. 4 Tepe öncesinde bu sonuçların onu nasıl etkileyeceğini tahmin etmek zor, ancak 4 Tepe, kesinlikle hiçbir yarış ile karşılaştırılamayacak derecede apayrı bir tecrübe, bir motivasyon, bir olay! O nedenle, bu kez herşey çok farklı olabilir ve İsviçreli veteran, altın kartalına kavuşabilir:)
 
Dünya Kupası sıralamasında, Stoch 410 puanla 1., Schlieri 352 puanla 2., Bardal 311 puanla 3., Freund 267 puanla 4. ve Wellinger 259 puanla 5., Taku Takeuchi 255 puanla 6., Simi 244 puanla 7, Noriaki Kasai 225 puanla 8., Morgi 221 puanla 9. ve Piotr Zyla 200 puanla 10., Jan Ziobro 189 puanla 11.  sıradalar. Bakalım, 4 Tepe Turnuvası, sen nelere kadirsin?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder