8 Aralık 2013 Pazar

52. Galibiyet: Schlierenzauer Lillehammer’da Kazandı




52. Dünya Kupası Galibiyeti: Lillehammer’daki ilk bireysel yarış Gregor Schlierenzauer için daha iyi gidemezdi. 105.5 metrelik harika atlayışıyla daha turda temiz bir liderlik aldı ve final turundaki 97 metrelik atlayışı toplamda 288.5 ilk puanla kazanmasına yetti.



Taku Takeuchi beş puan geriden geldi ve 99 ve 100.5 metrelik atlayışlarla şu anda ne kadar formda olduğunu gösterdi. Elemenin galibi Richard Freitag, yorgunluk kırığı sebebiyle ara verdiği Dünya Kupası’na geri dönüşünü, aldığı üçüncülükle taçlandırdı. 94.5 ve 101 metrelerle Alman sporcu toplamda 280.3 puan aldı.

Bu sezonki ikinci galibiyetiyle beraber sarı liderlik mayosunu da alan Schlierenzauer, güçlü performansından çok memnun: “Bugün kazanabildiğim için çok gururlu ve mutluyum. İlk atlayışım çok iyiydi ve koşullar konusunda da biraz şanslıydım. Bu iki durumun birleşmesiyle ilk turun ardından liderlik geldi. Taku bugün tehlikeli bir rakipti, tekniği iyi ve podyumun en üst basamağına çıkması sadece bir zaman meselesi.”



Japon takımının karışık takım yarışını kazanmasının ardından Taku Takeuchi bu hafta sonunun ikinci podyumuna ulaştı. “Bu ikincilik benim için çok önemli ve ben bu yüzden çok mutluyum. Gergin değildim ve tamamen atlayışlarıma odaklanabildim. Ama bir sonraki seferde kazanman istiyorum.”


Richard Freitag da geri dönüşünden çok memnun. “Podyumda olmak harika ve Norveç’te olmak her zaman güzeldir. İşte bu yüzden, sakatlığımın ardından yarışabilmemin mümkün olduğunu duyunca, buraya gelmeye karar verdim. İlk turdaki koşullar benim için çok da kolay değildi, ama yine de çok önemli bir rol oynamadılar. Üçüncülük benim için çok güzel ve tekrardan yarışabiliyor olduğum için çok mutluyum.”



İyi bir performans çıkaran tek Alman Richard Freitag değildi. Klingenthal’deki Dünya Kupası açılışında ikinci olan Andreas Wellinger, final turundaki 103.5 metrelik atlayışıyla günün en uzun ikinci mesafesine gitti, ama kötü iniş ona 276.2 puanla podyuma mal oldu. Alman takımının önde gelen isimlerinden Severin Freund (272.9 puan) yedinci, Marinus Kraus (266.8 puan) onbirinci olurken, tepenin yeni rekorunu elinde tutan Karl Geiger (263.4 puan) onbeşinci tamamladı yarışı.


Beklendiği üzere, Norveçlilerin neredeyse bütün umutları Dünya Şampiyonu Anders Bardal’daydı. Yarış sonunda 3.2 puan farkla podyumu kaçıdı ve dördüncü oldu. Leh sporcu Maciej Kot da podyum hayali kurabilirdi, 276.9 puanla beşinci bitirdi. Robert Kranjec (271.3 puan), Rune Velta (270.8 puan) ve tecrübeli Noriaki Kasai (268.6 puan) ilk onu tamamladılar.


Öne çıkan Gregor Schlierenzauer’le geri kalan Avusturya takımı arasında hala bir uçurum var. Olimpiyat için, Andreas Kofler (12.), Stefan Kraft (22.) ve Wolfgang Loitzl’ın (25.) forma girebilmeleri için hala çalışmaları gerekiyor. Janne Ahonen 13. olurken, Norveçli Tom Hilde ve Polonyalı Dünya Şampiyonu Kamil Stoch aldıkları onaltıncılık ve yirmincilikten pek de tatmin olmamışlardır.


Vincent Descombes Sevoie 17. olarak iyi sonuçlar almayı başaran tek Fransız atlamacı olmayı sürdürüyor. Simon Ammann, en iyi Rus olan Alexey Romashov’un hemen arkasında, 28. oldu,  ve hala daha çok çalışması lazım. Halihazırda Dünya Kupası liderliğini sürdürerek geldiği yarışta Krzysztof Biegun, ilk turun ardından yarış dışında kaldı. Sadece 0.3 puan farkla 32. olarak final turunu kaçırdı.





Kaynak: http://berkutschi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder