28 Aralık 2013 Cumartesi

FIS YENİ LAZER PROJEKSİYONU İLK KEZ OBERSTDORF'TA UYGULAYACAK
 
Besttobeat_02_2_kopie
 
 
Kayakla Atlama Dünya Kupası tarihinde ilk kez, 62. kez düzenlenen Dört Tepe Turnuvası açılışında 'rakibi geçecek en iyi mesafe, best-to-beat' lazer çizgisi uygulaması gerçekleştirilecek. Bu sanal lazer çizgisi, iniş alanı boyunca yansıtılacak ve stadyumdaki izleyicilere görsel olarak atletlerin birinciliğe ulaşması için gitmeleri gereken en uzak mesafeyi gösterecek. Şimdiye kadar, bu görsel çizgi, sadece televizyonda gösterilmekteydi. Artık, canlı olarak kayakla atlama arenalarında da gösterilecek!
 
Uluslararası Kayak Federasyonu Yarış Direktörü Walter Hofer, 'best-to-beat-line, televizyon programı yorumcuları ve gözlemcileri açısından vazgeçilmez bir yardım haline geldi. Şimdi, bu televizyondaki uygulamayı, lazer çizgisi şeklinde doğrudan tepeye getirebildiğimiz ve böylece stadyumdaki seyircilerin de bu imkândan faydalanmasını sağladığımız için çok mutluyum' diyor.
 

 

Bu yeni teknolojinin ilk kez Oberstdorf'ta görücüye çıkacak olması bir tesadüf değil. Bundan üç yıl önce, ilk kez Oberstdorf'ta, lazer çizgisinin öncüsü olan Best-to-beat LED paneller kullanılmıştı. O zamandan beri iniş alanının sol tarafında ulaşılması gereken mesafeyi gösteren bir LED yanmaktaydı. Dört Tepe Direktörü ve Oberstdorf'taki açılış organizasyonu genel sekreteri Stefan Huber, 'Bu lazer çizgisi, söz konusu LED teknolojisinin açıkçası daha da geliştirilmiş halidir.' diyor. Huber, bu Turnuvada bir yeniliği daha sunacak, o da LED başlama çubuğu. Bu çubuk, başlama ışığının sinyalini gösterecek ve böylece atlayışın tüm safhaları stadyumdaki seyirciler tarafından canlı olarak izlenebilecek.
 
Huber, 'sürekli olarak, arenadaki seyircilere özel bir şeyler sunmaya çalışıyoruz, bundan da ileriye gitmeye çalışacağız' diyor. 
 
Anlaşılan Almanlar ilerdeki yıllarda bu Turnuva'ya daha fazlasını katmaya niyetliler. 2014'ten ilk dileğim, sene sonunda yapılacak bir sonraki Dört Tepe Turnuvası'nda seyirci olarak yerimi almam:) İnşallah! 

1 yorum:

  1. Konuya çok hakim olduğun belli.Bende bilgilendim.Değişik spor branşlarından az çok bilgi sahibi olmak elimi güçlendirmiştir.Seyretmeye gayret göstereceğim.Umarım sende Dörttepe turnuvasında olursun.

    YanıtlaSil