16 Aralık 2013 Pazartesi


TITISEE-NEUSTADT'TA İNANILMAZ BİR GÜN OLDU!

Simon Ammann, Kamil Stoch, Noriaki Kasai

Bugünkü yarış gerçekten inanılmazdı! Morgi'nin düşüşü, Titisee'deki panayır havasını bir anda bıçak gibi kesiverdi. Düşüşün şiddeti korkunçtu, ancak benim moralimi asıl bozan ve beni üzen, düştükten sonra Morgi'nin kalkmaya çalışırken acı içinde yere yığılması oldu. O an, gerçekten çok ciddi bir şekilde yaralandığını düşündüm ve korktum. Neyse ki, son haberler, Morgi'nin çeşitli yara ve kesiklerinin olduğu ve bir parmağının kırıldığı ve dusmenin etkisiyle son derece sarsıldığı ancak önemli bir şeyinin olmadığı yönünde!
 
Bu sinir bozucu ve üzücü kazanın ardından ve final turunda da tam aksi yönde müthiş atlayışlara ve başarı öykülerine tanıklık ettik. İlk olarak Simi'den başlamak gerekirse, onun kadar sağı solu belli olmayan bir adam daha görmedim herhalde! Yani kayakla atlamayı seven herkes şüphesiz Simi'yi takdir ediyordur bence. Cok istediği ve çok büyük bir hedefi var: 4 Tepe Turnuvası Şampiyonluğu. Bunun icin henüz bu sezon itibariyla istikrarlı bir gelişim gösterdiğini söyleyemeyiz diye düşünürken bir anda Titisee'de her şeyi bir anda nasıl değiştirebileceğini bir kez daha bizlere gösterdi. İlk turda 142.5m. ve 2. turda ise 141.5 m.'ye giderek gönülleri fethetti. Atlayışlarından sonraki sevinci bu podyumlara ne kadar ihtiyacı oldugunu ispatladı. Tekrar eski günlerdeki Simi oldu! Engelberg öncesinde müthiş bir özgüven takviyesi ile Almanya'dan evine dogru yola çıktı. Simi Dünya Kupası sıralamasında 206 puanla 7. sırada.

Hafta sonunun diğer bir kahramanı ise Kamil Stoch idi. İlk turda 142.5 metrelik atlayışın ardından 2. turda 138.5 metreye giderek günü ilk sırada tamamladı ve iki atlayış sonrasında 300 puanı geçen sporcu olarak 'Günün Adamı' seçildi! Umarım bu sonuçlar Kamil'in toparlandığı anlamına geliyordur çünkü hazır Schlieri bir nevi uyuklama devresine girmişken bu fırsatı değerlendirip 1-2 yarış daha kazanırsa işleri kızıştırıp lehine çevirebilir. Şu anda Dünya Kupası sıralamasında 230 puanla 4.sırada.

Ve bana göre Titisee-Neustadt'daki 2. bireysel yarışın asıl kahramanı Noriaki Kasai oldu! Bu kadar zamandır müthiş bir disiplin, motivasyon, kararlılık ve istek ile atlayış yapmak her yiğidin harcı değil arkadaşlar. 41 yaşına gelmiş bir sporcu kendinden 15-20 yaş küçük sporculardan daha iyi sonuçlar alabiliyor. İlk turda 139.5 m. ve 2. turda da 137.5 m.'ye gitmeyi başaran kıdemli Japon sporcu bana göre hangi alanda olursa olsun 'Kariyer sahibi nasıl olunur?' sorusunun cevabını en iyi verebilecek başarı örneklerinden birisi! Umarım Dünya Kupası'nın ileriki ayaklarında da böyle olağanüstü başarılara imza atmaya devam eder. Kasai şu anda Dünya Kupası sıralamasında 225 puanla Kamil'in hemen arkasından 5. sırada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder