29 Aralık 2013 Pazar

Hannawald'ın Oberstdorf Yorumları

Dört Tepe denilince aklımıza gelen ilk isimlerden olan Sven Hannawald, tecrübelerini Eurosport'taki blogu aracılığıyla bizlerle paylaşıyor. Hannawald'ın eleme atlayışları sonrası görüşlerini aşağıda okuyabilirsiniz:



"Son haftalardaki iyi sonuçlar sebebiyle Alman atletler üzerinde büyük baskı var. Güzel sonuçlar beklentileri arttırır her zaman, bu gayet normal. Freund, Wellinger ve diğerlerinin baskıya göğüs gerebilmesi gerekecek. Elemelerdeki sonuçlarından bu ilişkiyi değerlendirmem zor.

Tıpkı Alman atletler gibi, diğer sporcuları da elemelerdeki atlayışlarıyla ele almamız aldatıcı olur. Kimse yüzde yüz potansiyelini ortaya koymuyor. Bence elemelerde önemli olan güçlü eşleşmelerden kaçınmak. Risk her zaman var. Bunun dışında, tepe hakkında güzel hisler kazanma fırsatı eleme atlayışları.


Tecrübeli Japon Noriaki Kasai bir kez daha onu hesaba katmamız gerektiğini gösterdi. Fakat bence onun podyum şansı favoriler tökezlemediği sürece düşük. Morgenstern, Bardal veya Schlierenzauer her zamanki performanslarını gösterirlerse onlarla başa çıkamayacaktır Kasai.



Kasai'den bahsetmişken eski takım arkadaşım Martin Schmitt'e değinmemek olmaz. Schmitt 18. turnuvasına çıkıyor. Elemelerdeki atlayışında bence bir şeyler ters gitti, o 49.'luktan fazlasına sahip. Bugün ondan ümitliyim.

Elemelerde beni heyecanlandıran şeylerden biriydi seyirci faktörü. Almanya'da yeni bir kayakla atlama akımının doğduğunu hissediyorum. Alman atletlerin elemelerdeki yetersiz performansına rağmen Alman seyircisi, Oberstdorf'ta bir Alman zaferi için yanıp tutuşuyor. Heyecanlı bir turnuva başlangıcı olsun."

eurosport.yahoo.de


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder