28 Aralık 2013 Cumartesi

DÖRT TEPE TURNUVASI: OBERSTDORF ELEMELER
 
 
 File:Skisprungschanze oberstdorf.JPG
 
62. Dört Tepe Turnuvası bugün Turnuva'nın Almanya'daki ilk durağında Oberstdorf'ta elemeler ile başladı. Elemelerin ve 2000 Euro değerindeki para ödülünün kazananı, 134 m.lik atlayışı ile Norveçli sporcu Anders Bardal oldu. 41 yaşındaki efsane Japon sporcu Noriaki Kasai, elemeleri 135m.lik atlayışı ile ikinci sırada tamamladı. İsviçreli sporcu Simon Ammann ise 131.5m.lik atlayışı ile üçüncü sırayı aldı.
Turnuva hakkında bilgi sahibi olmayanlar için kısa bir not: Yarışlarda nakavt usulü var. Yani elemelere katılan 50 sporcu elemelerin sonundaki sıralamalarına göre 25 çifte ayrılıyor ve elemeleri ilk sırada tamamlayan sporcu ile son sırada tamamlayan sporcu ve bu şekilde diğer sporcular birbirleriyle eşleşiyorlar ve ikinci günkü yarışta ilk turda bu eşlerden birisi eleniyor ve final turunda geriye kalan 25 ve en iyi kaybeden 5 sporcu yani 30 sporcu yarışıyor.
Bugünkü elemeler sonrasında ortaya çıkan eşleşmelere baktığımızda son 9 çift açısından bir sürpriz çıkacağını zannetmiyorum çünkü en iyi 9 sporcu en son gelen 9 ile yarışacak ve bir aksilik olmazsa iyiler alır gibi geliyor bana.
Ancak Damjan-Wellinger eşleşmesi ilginç olabilir, Damjan 134.5m.ye giderken Wellinger sadece 123.5m.de kaldı.
Tepes-Hvala formsuz ya da motivasyonsuz gibiler ama günlerinde olurlarsa iki Slovenin kapışması nelere kadir olur neler!
Hilde kötü durumda, Muranka ise oldukça iyi gidiyor, nasıl bir sonuç çıkar bilemiyorum.
Neumayer-Kraus, iki Almanın kapışması, bir tarafta tecrübe diğer tarafta gençlik, teknik olarak da Neumayer iyi mesafeler görse de pek etkileyici değildir, bunu herkes bilir.
Kraft-Hayboeck, iki Avusturyalı kapışması, çok kötü olmuş ya, hep aynı milletten sprcular eşleşmiş, bu da turnuva genelinde favori sayısının azalmasına yol açacaktır. Kraft geçen seneki performansından uzak gibi ama yine de belli olmaz.
Ahonen-Kranjec eşleşmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Maalesef Kranjec cok formsuz ve deneyimli ve mükerrer 4 Tepe Şampiyonu Ahonen'in ise neler yapabileceğini merakla bekliyorum. Deschwanden-Biegun ilginç bir eşleşme olabilir, ikisi de iyi işler çıkarıyor, hele hele Biegun, Universiade şampiyonluğu ve Dünya Kupası galibiyeti ile göz doldurdu, umarım finale kalır ve gün doğmadan neler doğar!
Yarınki podyumu pek kestiremiyorum lakin Bardal-Kasai-Ammann-Stoch-Schlieri-Morgi-Kofi bir de arada Diethart, herşey olabilir ama benim gönlümden geçen Kasai'nin mutlaka podyumda yer alması. Onun dışında bu isimlerin her biri ciddi anlamda favori, ancak Stoch çok formda, Bardal da öyle, Ammann ve Schlieri istikrarlı değil ancak istekli, Morgi ve Kofi de biraz onlar gibi ama geri dönüşler yaptılar. O nedenle tam olarak kestirmek güç, ancak gönlümden geçen ve kuvvetle muhtemel bir podyum senaryomu sizlerle paylaşmak istiyorum:
Stoch-Bardal-Kasai:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder