8 Aralık 2013 Pazar

Severin Freund Sezonun İlk Galibiyetini Kutluyor




Norveçlilerin parti havasını bir tek Severin Freund bozdu. Bu sezonki ilk galibiyetiyle Alman sporcu, yerel kahraman Anders Bardal’in Lillehammer’daki zaferini engelledi. Daiki Ito aldığı üçüncülükle ve Lillehammer’daki dördüncü yarışmadaki Japonların aldığı dördüncü podyumla, hafta sonunun öne çıkan Japon takımını taçlandırdı.

Freund ilk turun ardından 132.5 metrelik atlayışıyla zaten lider durumdaydı ve 137 metrelik final turu atlayışında da sakinliğini korudu. Bardal, ilk turda 131 metreye yaptığı inişin ardından, 138 metreye giden günün en uzun atlayışı sayesinde beşincilikten ikinciliğe yükseldi. Aldığı 227.0 puanla, kazananın sadece iki puan gerisinde kaldı. Daiki Ito 132.5 ve 138 metrelik atlayışlarıyla toplamda 275.7 puan alarak sezonun ilk podyumunu görmeyi başardı.



Cumartesi günkü normal tepe yarışında yedinci olarak podyumdan çok da uzakta kalmayan Severin Freund, yarışın ardından mutluydu: “Eğer en iyi atlayışımı yaparsam çok güçlü olabileceğimi biliyordum ve bugünkü atlayışlarım da gerçekten çok iyiydi. Çok iyi atlayışlarla tepede yer alabileceğimi biliyorum ama bunu yarışma sırasında göstermeniz gerekir ve bu her zaman zordur. Tamamen tatmin oldum.  İlk turdaki koşullar normaldi, ikinci turda ise baya iyiydi ve bu da uçmayı çok kolaylaştırdı. Tabii ki bu kayakla atlama, her zaman az da olsa şansa ihtiyacınız oluyor.”

Klingenthal’de  start almayan ve Kuusamo ayağını atlayan ve sezonu bugün açan Anders Bardal da tatmin oldu: “Benim için Dünya Kupası’na iyi bir başlangıç oldu. Norveç’te podyumda olmak çok özel. Bu tepeleri gerçekten seviyorum ve bu güzel bir gün oldu. Büyük ihtimalle şimdiye kadar sezonun en iyi yarışması oldu, koşullar hafif değişken olsa da yeterince adildi.”



Daiki Ito sadece üçüncü olduğu için değil, aynı zamanda güçlü Japon takımının aldığı sonuçlar için de mutlu: “Çok çok mutluyum çünkü sezonun çok başında podyum görmeyi başardım. Dün Taku Takeuchi podyumdaydı, bu bizim takımımız için çok güzel. Bugün iki iyi atlayış sergilemek benim için çok kolay değildi, çünkü şu anda çok yüksek bir seviyede değilim. Dün ve bugün koşullar kayakla atlama için güzeldi ve çok adil bir yarışma oldu.”



Karışık takım yarışı galibiyetinden sonra, Sara Takanashi’nin kadınlar yarışındaki başarısı ve Taku Takeuchi normal tepede ikincilik alması, Japon takımı bugün de ne kadar formda olduğunu gösterdi. 41 yaşındaki Noriaki Kasai 134.5 ve 135 metrelik iki güzel atlayışın ardından sadece beş puanla podyumu kaçırdı. Ama tecrübeli sporcu aldığı dördüncülükten oldukça memnun oldu.



Ayrıca Noriaki Kasai’nin sadece 0.1 puan gerisinde kalan Thomas Morgenstern beşinciliğinden memnun oldu ve alışık olmadığı bir pozisyon olan en iyi Avusturyalı olmanın keyfini çıkardı. Genel klasman lideri ve takım arkadaşı olan Gregor Schlierenzauer 15. olarak potansiyelini ortaya koyamadı. Leh sporcu Piotr Zyla ilk turu ikinci bitirdi ve podyuma çıkmayı umuyordu. 134.5 ve 134 metrelik istikrarlı iki atlayışın ardından toplamda 268.3 puan alarak, yedinci olan Dünya Kayakla Uçma Şampiyonu Robert Kranjec’in 11.5 puan önünde, iyi bir altıncılıkla bitirdi. 12. olan Jurij Tepes ve 14. olan Peter Prevc Sloven takımının iyi sonuçlarını aldı.

Takımlardan bahsedersek: Taku Takeuchi sekizinci olarak yine Japonlar için güzel bir sonuç elde etti. Janne Ahonen dokuzuncu olarak şimdiye kadar sezonun en iyi performansını çıkardı. Dimitry Vassiliev de, Andreas Wellinger’in 0.3 puan önünde, ilk ondaydı. Davide Bresadola, Klingenthal’de de olduğu gibi, İtalya’ya ilk 15 sonucu getirdi. Cumartesi günkü normal tepe yarışının üçüncüsü Richard Freitag, sol ayağındaki sakatlıktan haftalar sonra, geniş tepenin en iyileri arasında değildi.

Norveç takımı elemelerde oldukça iyi bir performans gösterirken, sadece Bardal yarışmada en iyiler arasına girebildi. Anders Fannemel 17, Ole Marius Ingvaldsen 22 ve Anders Jacobsen 30. olarak üst pozisyonlar için savaşamadılar.

Leh atletler de, yazın ve sonbahardaki güçlü performanslarının ardından favori gösterilirlerken, daha en iyi forma ulaşamadılar. Dünya Şampiyonu Kamil Stoch iyi bir final atlayışıyla 18. oldu, Maciej Kot ve Dawid Kubacki ise 27 ve 31. oldular.



Son sezonunda istikrarlı bir şekilde top 30da yer alan, 2006 senesindeki 4 Tepe Turnuvası Şampiyonu Jakub Janda, buradaki yirmi birinciliğinden çok da memnun olmayacaktır. Dört kere Olimpiyat Şampiyonu Simon Ammann, elemelerde ve ilk turda inişin ardından düştü ve final turuna çıkabilmek için oldukça çabaladı. İsviçreli sporcu bunların ardından, sergilediği azimle on dokuzunculuğa kadar çıkan Lillehammer’daki son atlayışını kutladı.

Gregor Schlierenzauer genel klasman liderliğini Taku Takeuchi’nin önünde sürdürmeye devam ediyor. Şu anda Severin Freund da üçüncülükte.

Dünya Kupası önümüzdeki hafta sonu  Almanya’da Black Forest’daki Titisee-Neustadt’da devam edecek. Burada iki bireysel yarış yapılacak.




Kaynak: http://berkutschi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder