14 Aralık 2013 Cumartesi

Thomas Morgenstern Titisee-Neustadt’da Zafere Ulaştı



Neredeyse iki yıl sonra Dünya Kupası’nda aldığı ilk galibiyetiyle Thomas Morgenstern dünya sıralamasında elit sporcular arasına geri döndüğünü kesinlikle gösterdi.  Avusturyalı, Polonyalı Dünya Şampiyonu Kamil Stoch ve İsviçreli dört defa Olimpiyat Şampiyonu Simon Ammann’ın önünde, 143.5 ve 139 metrelik atlayışlarda aldığı toplam 284.1 puanla Titisee-Neustadt’da kazandı.

İlk tur sonunda Morgenstern liderliği eline alırken, ilk turda 137m atlayan Stoch final turunda sekizincilikten ikinciliğe yükseldi. 141.5m ile liderin 3.3 puan arkadaşında kaldı. Ammann günün en uzun atlayışı olan 144 ve 138 metreye giderek, 277.6 puan aldı ve Stoch gibi sezonun ilk podyumuna ulaştı.


Galip Thomas Morgenstern, yarışmanın sonunda çok mutluydu: “Bu benim için harika bir gün ve bunun tadını çıkaracağım. Yarın başka bir gün ve yeni bir yarışma ve ben yine elimden gelenin en iyisini yapacağım. Şimdiye kadar Titisee-Neustadt’da kaç tane yarış geçirdiğimi bilmiyorum, ama bunun gibi bir yarışma da hatırlamıyorum. Tepenin biraz eski olduğunu söyleyebiliriz ve ben bunu seviyorum. Burada olmaktan çok keyif alıyorum.

Kamil Stoch memnundu: "Atlayışlarımın hepsi güzeldi, şimdiye kadarki altı atlayışımın en kısası 136m idi. 141.5 metrelik son atlayışım benim ne kadar formda olduğumu gösterdi. Şu anda takımımızın en iyilerden biri olduğunu ve Sochi’de madalya şansı olduğunu düşünüyorum. Hala Olimpiyat için çok zaman var ve biz ondan önce daha çok yarışmalara konsantre olduk.”

Simon Ammann tamamen tatmin olmamış: “Kamil’in final turunda çok uzun atlayacağını ve jürinin de bunun üstüne kapıyı düşüreceğini umuyordum. Maalesef öyle olmadı ve böylece uçuşum kısa bir mesafede bitti. Sochi’yle iligli olarak: Bu kış sadece Sochi’ye odaklanabilirsiniz. Birçok yarışma var ve sonunda bir yada iki kazanan olacak, bu planlanamaz.”  


Dünya Kupası galibiyet rekortmeni Gregor Schlierenzauer dördüncü oldu. İlk turun sonunda 135.5m ile on üçüncü oldu. Final turunda takım arkadaşı Morgenstern podyum görmesine engel oldu. “Schlieri” podyumu 5.8 puanla kaçırdı.

Schlierenzauer’in sadece 0.9 puan gerisinde kalan Severin Freund en iyi Alman oldu, ve istikrarla ne kadar formda olduğunu gösterdi. Bu deneyimli Noriaki Kasai için de geçerli. 269.5 puanla altıncı olan 41 yaşındaki sporcu, dördüncü kez arka arkaya ilk ona girmiş oldu. Aynı zamanda yarışmadaki en iyi Japon da oydu. Daiki Ito sekizinci ve Taku Takeuchi on birinci bitirdi yarışı. Jurij Tepes ilk turu ikinci bitirerek Sloven takımına iyi bir sonuç için umut verdi, fakat final turunda sadece 127.5 metreye giderek on dördüncü oldu. Robert Kranjec en iyi Sloven oldu, yedinci bitirdi yarışı.  Richard Freitag dokuzuncu ve Dünya Şampiyonu Anders Bardal da ilk onda bitirdi.

Japon takımının yanı sıra, hiçbirinin podyumda olmamasına rağmen Alman takı mı iyi bir takım performansı sergiledi. Marinus Kraus ve Michael Neumayer on beşinci ve on altıncı, Andreas Wank ve Karl Geiger ise yirmi üçüncü ve yirmi dokuzuncu oldu.

Polonya takımı yükselen bir grafik sergiledi. Stoch’un dışında, Piotr Zyla ve Maciej Kot on ikinci ve on üçüncü olarak iyi sonuçlar elde ettiler. Dawid Kubacki (17.) ve Klemens Muranka (24) da puan almayı başardılar. Avusturya’nın da final turunda dört atleti vardı. Ama Wolfgang Loitzl (18.) ve Stefan Kraft (25) üst basamaklar için savaşamadılar. Norveçliler için gün o kadar da iyi değildi. Bardal dışında sadece Rune Velta final turuna kalabildi ve 28. oldu. Anders Fannemel 31. olarak final turunu sadece 0.1 puanla kaçırdı.

Titisee-Neustadt’da Dünya Kupası Pazar günkü ikinci bireysel yarışla devam edecek.



Kaynak:   http://www.fis-ski.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder