11 Aralık 2013 Çarşamba

Werner Schuster: "Neustadt’da Her Şeyimizi Ortaya Koyacağız”

Klingenthal’deki Dünya Kupası açılışının ardından, Alman atlamacılar tekrardan kendi seyircileri önündeki yarışlara konsantre olacaklar. Bu sene, şimdiye kadarki her bireysel dünya kupası yarışında bir Alman atlet podyumda yer aldı, ve tabii ki bu da kendi evlerinde (Titisee-Neustadt) yapılacak yarış için beklentileri arttırdı.


Hayranlar ve medya da bu hafta sonu bir Alman başarısı bekliyor, ama baş antrenör Werner Schuster bunun çok da kolay olmayacağını biliyor. “Şu anda dünya klasmanı baya zorlu. Gregor Schlierenzauer daha şimdiden iki yarış kazandı, onun dışında Severin Freund, Anders Bardal, Morgenstern ve Japonlar da işin içinde. Umarım Neustadt’da tekrardan podyumda olabiliriz. Eğer her şey yolunda giderse bir Alman kazanabilir. Ama kazanması muhtemel en az on yarışmacı var. Neustadt’daki Dünya Kupası zorlu bir yarışma olacak.” Avusturyalı "Badische Zeitung" gazetesine verdiği röportajda anlattı. Fakat antrenörün hayranlara verebileceği bir söz var: “ Söyleyebileceğim tek şey, bir futbol antrenörü gibi: Neustadt’da her şeyimizi ortaya koyacağız”

Genç Alman takımının Andreas Wellinger, Marinus Kraus, Richard Freitag ve Severin Freund gibi dört farklı atleti şimdiden bu sezonun ilk üçüne girdi, tabii ki bu da koç için sezona mükemmel başlamak demek. “Bu çok büyük bir şey ve bu daha dün değil birkaç sene önce başladı. 2008’de ben işin başına geçtiğim zaman, Alman Kayak Federasyonu (DSV) Spor Direktörü Horst Huettel ve ben, kayakla atlama sistemini tamamen tersine çevirmeye başladık. Atlamacıları dünya klasmanına çıkarmayı planlayabilirsiniz, ama kazanman için doğru atletlere ihtiyacınız vardır.
Son üç dört senedir, Almanya’daki performans seviyesini adım adım yükseltmeyi başardık. Severin Freund ve Richard Freitag zaten seviyelerini koruyorlar. Marinus Kraus da birkaç senedir Kıtalar Kupası’nda istikrarlı bir performans gösteriyor ve Dünya Kupası takımında kendini kanıtlamak için iyi bir şansı var. Gerçekten bu takımla çok çok mutluyum.”

44 yaşındaki antrenör gizli bir başarı sırrı olmadığını söylüyor. “Bir sırrım yok. Çalışan bir takım-sistemini savunuyorum, yani Alpencup, Kıtalar Kupası, Dünya Kupası ve A,B,C takımları. Bir çok antrenör yakın bir işbirliği içinde olmak durumunda. Ve bunun haricinde iki ana faktör var: Alman kayakla atlamacılarının teknik ve fiziksel antrenmanları. Bu da standart hale getirilmeli. Bu modelin bütün kulüp koçları tarafından kabul edilmesi yıllar sürdü. Karl Geiger ve Yaz Grand Prix’i kazanan Andreas Wellinger bu felsefeyle eğitilmiş ilk atlamacılar ve şimdi dünya klasmanındaki atletlerden olma şansları var.

Şimdiki Alman takımının gücü yanında, tecrübeli Martin Schmitt’in Olimpiyatlarda yarışma hedefine ulaşması gün geçtikçe zorlaşıyor. Dört kere Dünya Şampiyonu olan sporcu, ayrıca Black Forest’ta kendi ev seyircisinin önünde yapılacak yarışmalarda da yer almayacak. “Martin son haftalarda ve aylarda yeteri kadar istikrarlı değildi. En iyi atlamaları, Dünya Kupası takımında bir yer kazanabilmek için hiç yeterli olmadı. Schmitt şu anda Alman takımının en iyi yedi kayakla atlamacısından bir tanesi değil. Kıtalar Kupası’nda tekrardan form kazanması gerekecek, belki bundan sonra, tam da geçen sene yaptığı gibi, Dört Tepe Turnuvası’nda güzel sonuçlar alarak sürpriz yapabilir.” dedi Schuster, Badische Zeitung gazetesine.

Severin Freund, Richard Freitag, Andreas Wellinger, Marinus Kraus, Michael Neumayer, Karl Geiger ve Andreas Wank 14-15 Aralık’ta Titisee-Neustadt’da yapılacak Dünya Kupası yarışlarında Alman takımında yer alacaklar.



Kaynak: http://www.fis-ski.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder