4 Ocak 2014 Cumartesi

Dört Tepe Turnuvası | Innsbruck: Hazır Mıyız Arkadaşlar?

Antrenman atlayışlarına bir saat kala yazmaya karar verdiğimden, fazla uzatmamak elzem olacak.

Elemeleri Norveçli Fannemel kazandı. İkinci sırayı da turnuva liderimiz Diethart aldı. Buraya kadar gerçekten çok ilginç, ancak bundan sonrası daha da renkli: Fannemel, 2000 € kazandı kazanmasına amma velakin eleme atlayışı yapmayan ve ev sahibi avantajı da bulunan Thomas Morgenstern ile eşleşti. Keza, Diethart da kendisini eşleşmeye saklayan bir Simi ile karşı karşıya gelecek.


Fannemel, Morgi ile eşleştiğini öğrenmeden hemen önce.

Sürpriz turnuva lideri bu sefer sağlam bir baskı yiyecek. Aklında öncelikle yarış birinciliği değil, ilk turu kazasız belasız aşabilmek olacak, buna şüphe yok. Eğer Innsbruck'ü kan kaybetmeden aşarsa, işte o zaman şampiyonluk adaylığından ciddi olarak bahsedebiliriz.

Ve Şimdi Jokullstrada istatistikleri:

* 2006-2007 sezonundan bu yana toplamda otuz Dört Tepe ayağı yapıldı ve bunların yirmi (20) tanesi Avusturyalı bir sporcunun birinciliği ile tamamlandı. (Schlieri 9, Morgi 5, Loitzl 3, Kofler 2, Diethart 1) 

* Innsbruck'te son beş sezondur zirvede bir Avusturyalı bulunuyor. (Almanların o dönemki müthiş isimleri olan Schmitt ve Hannawald'ın 98-99 / 02-03 Oberstdorf serisi ile egale durumda. Bugün bir Avusturya galibiyeti, yeni bir rekor olacak). 

* 1999 - 2000 sezonundan bu yana Innsbruck'te birincilik alan isimlerden 9 tanesi, turnuvayı da birincilikle bitirmeyi başarmış. (Bu sayı Oberstdorf için 7, Ga - Pa için 7, B'hofen için ise işe bakın ki yine 7). (Bu istatistikte 07-08 sezonunu dikkate almadım, çünkü o yıl Innsbruck ayağı kötü hava şartları nedeniyle B'hofen'e alınmıştı) Turnuvanın teoride en az puan veren ayağının daha belirleyici olduğu gerçeğini aklımızın bir köşesinde tutuyoruz.

* Simi'nin Dört Tepe Turnuvası'nda Avusturya topraklarında şu ana dek kazandığı birincilik sayısı: 0 (Yazı ile Sıfır)

Diethart bugün çok önemli bir sınav verecek. Kağıt üzerinde en şanslı isim Morgi olarak gözükse de, işin pratiğinin her türlü sürprize gebe olduğu bir sezonda gibiyiz. Bekleyip görelim.

Foto Credit: http://berkutschi.com

1 yorum:

  1. Gönlümden Simi geçiyor ama Diethart alırsa da en az o kadar sevinirim.

    YanıtlaSil