12 Ocak 2014 Pazar

SARA TAKANASHİ DOLU DİZGİN İLERLİYOR


Podium_sapporo_2_14_kopie_2

Bu hafta sonuna Japon sporcuların zaferleri damgasını vurdu. 17 yaşındaki sporcu Sara Takanashi, Kadınlar Kayakla Atlama Dünya Kupası'nın Sapporo ayağında, kendi evinde düzenlenen iki yarışta da galibiyeti alarak muhteşem bir peformans çıkardı. Sezonun 7 yarışından 6'sından birincilik ile ayrılan Takanashi Dünya Kupası genel sıralamasında rakipleri ile arasındaki farkı iyice açtı.

İlk yarışta Takanashi'nin ardından Alman Carina Vogt ve Rus Irina Avvakumova 2. ve 3. sırayı aldılar. İkinci yarışta ise Takanashi, sırasıyla Fransız Coline Mattel ve Rus Irina Avvakumova'yı geide bırakmayı başardı.

Avvakumova, son yarışlarda elde ettiği derecelerin ardından Dünya Kupası genel sıralamasında ikinci sıraya yükseldi ve Sochi'de düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları öncesinde ciddi bir moral ve özgüven kazandı.

Ama asıl merak ettiğim Sara'nın olimpiyatlarda ne yapacağı...Olimpiyat şampiyonu olması halinde pek çok ilke de imza atabilir...ilk kadın kayakla atlama olimpiyat şampiyonu, en geç kadın kayakla atlama olimpiyat şampiyonu, tepe rekoru...
Sabırsızlıkla bekliyorum:)

Bu yarışın tekrarı bugün saat 09.45'ten itibaren Eurosport 2 kanalında yayınlanacak, izleyebilirsiniz.

World Cup Ladies

Individual

3 yorum:

  1. eurosport orjinal dilinde ingiliz spiker sara'nın bir kapı aşağıdan atladığı ve tepe mesafesinin %95'i olan 95 metreye gidemediği için diskalifye olacağı konusunda birşeyler geveleyip sonra konuyu kapattı.

    Kuralı biliyorum ama olay nedir bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diskalifiye söz konusu değil.

      Tepe mesafesinin % 95'ini geçemediği zaman bir kapı aşağıdan atlamanın kendisine kazandıracağı puan avantajını kaybetmiş oluyor Sara Takanaşi, o kadar. Bunun haricinde bir kaybı yok.

      Sil
    2. ben de kural kitabını inceledim

      "wind-gate compensation is only calculated if the athlete jumps at least 95% of HS" diyerek sizin dediğiniz şekilde kuralı açıklamış. İngiliz spiker yanılttı demek ki.

      Sil