14 Aralık 2011 Çarşamba

Finlandiya'da Ortalık Yatıştı Gibi

Avrupa'da yapacakları kampla ilgili pek çok problem yaşanmıştı Finlandiya takımında. Sporcuların kampa dair tüm masrafları kendilerinin karşılayacağı yönünde haberler çıkmış ve ortalık gerilmişti. Şimdi bu durum düzelmiş gözüküyor; sponsorlar gerekli ödeneği sağlayacak takıma.

Sponsorların sağlayacağı ödenek sayesinde takım Engelberg için antrenman yapmayı planladıkları Ramsau ve Dachstein'a gidebilecek.

Pekka Niemelae da Fin kanalı YLE'e verdiği röportajda sorunun çözülmesinden duyduğu rahatlamayı dile getirmiş;

"Sporcuların ekonomik durumlarıyla alakalı bir süreçti ama şimdi plan ve programımıza uygun şekilde devam edebileceğimiz için mutluyum."

Bu antrenman süreci art arda kötü sonuçlar alan Finlandiya için çok önemli olacak. Eğer işler düzelmeye başlamazsa Dört Tepe Turnuvası'nda dördüncü sıradaki pozisyonları kaybedebilirler.

Annsi Koivuranta ise İskandinavya'daki hava koşullarından ve karsızlıktan dert yanmış.
"Normalde sezon hazırlığında kar üzerinde yüz civarı atlayış yaparsınız. Bu olmadan asıl performansınıza erişmeniz çok zordur. İyi ve istikrarlı atlayışlar yapabilmek için daha sağlıklı antrenmanlar yapabilmemiz lazım."

Takımdaki durum için de konuşmuş Koivuranta:
"Yaşadığımız zorluklar takımdaki atmosferi olumsuz yönde etkilemiyor. Hala daha çok güzel bir hava var ekipte. Elbette çok çok daha iyisini yapabileceğinizi bildiğiniz halde sonuç alamamak üzücü ama bu düşünceleri arkamızda bırakıp ileriye bakmamız lazım."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder