17 Aralık 2011 Cumartesi

Engelberg'de Bardal kazandı. Schlieri korkuttu.

Anders Bardal ikinci Dünya Kupası zaferini 2 muhteşem atlayışla Engelberg'de yaşadı. İlk atlayışında 130,5 ikinci atlayışında 133 metre atlayarak dört tepe öncesi büyük moral depoladı. Norveç atlayıcılarıında ciddi bir form sıçraması yaşanıyor. Önce yıllar sonra Avusturya'dan takım yarışı kopardılar şimdi de tüm takım müthiş atlayışlar yapmaya başladı.Bardal bu formu ile dört tepe öncesi yapılan tüm planları alt üst edebilir.

Bardal'ın arkasında yine 3 Avusturya'lı sıralandı ancak bu sefer sürpriz bir şekilde Martin Koch ikniciliği aldı. Morgi üçüncü olurken Kofler dördüncülükte kaldı. Günün en iyi sonucunu alan Alman ise beşinci olan Severin Freund oldu. Elemelerin kazananı Simon Ammann ( bunu yazmak da garip geliyor hala) günü 9.lukta tamamladı ve yayında Ozan Sülüm'ünde söylediği gibi dört tepe için formunu yükseltmeye devam ediyor.

Günün kuşkusuz en önemli olayı Schlierenzauer'in son atlayışında düşmesi oldu. Yere inişi ile beraber kayağı kaybetti ve düştü. Gördüğümüz kadarı ile sorun büyük değil ama ciddi moral bozukluğu yaşandı. Bakalım kontroller nasıl sonuçlanacak? Kazadan sonra Schlieri çok sinirli göründü.





Engelberg'de kar yağışına rağmen 5000 civarı seyirci yarışı takip etti.Rüzgar ve yağış özellikle ilk turda sorun yaşatsa da oldukça çekişmeli bir gündü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder