3 Aralık 2011 Cumartesi

Bir Kez Daha Andreas Kofler

Eurosport, sezon başlangıcı öncesi verdiği kayakla atlama reklamlarında Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer, Kamil Stoch, Severin Freund, Simon Ammann ve Tom Hilde'den oluşan arka plan kullanmıştı. Geçen yılı düşündüğümüzde normal bir tabloydu bu.

Aslında her zaman iyi sonuçlar alan ama hiçbir zaman birinci adam olmayı başaramayan Andreas Kofler bu sezon bunun değişebileceği sinyallerini çok kuvvetli bir şekilde vermeye başladı. Geçen hafta Kuusamo'da gelen galibiyet sonrası, bugün de ezeli rakipleri olan arkadaşlarını tam anlamıyla bozguna uğrattı. İlk turda elde ettiği 105 metrelik atlayış ise bu tepenin rekorunu kırmasını sağladı.

Normal Tepe'de yapılan yarış sonrası Kofler, Schlieri'ye 40 puan, Morgi'ye de 48 puan fark atması da galibiyetin ne kadar sıradışı olduğunu gösteriyor.

Aslında Andi'yi bir kişi ciddi anlamda zorladı. Bu isim Alman Richard Freitag oldu ve 6 puan farkla ikinci geldi. Çok iyi bir yaz dönemi geçirdikten sonra geçen hafta elde ettiği dokuzunculuk Almanların bir numarası el mi değiştiriyor acaba sorularını da gündeme getirmiştir büyük ihtimal Alman basınında.

Üçüncülük Polonyalı Kamil Stoch'un olurken, 4 ve 5. sıralar Çek Cumhuriyeti'ne gitti. Koudelka dördüncü, Hlava ise beşinci oldu.

İlk turu 21. sırada tamamlayan Gregor Schlierenzauer altıncı, formda Fin Anssi Koivuranta yedinci, genç Bulgar Zografski sekizinci, Simon Ammann ise dokuzuncu oldu. Tabi ki günün en büyük şoku 12. olan Thomas Morgenstern'den geldi.

Kısa kısa:

-Avusturyalılar için kabus gibi bir gündü. Koch'un gelmediği, Zauner'in elemelerde elendiği bir günde Manuel Fettner 42. , Wolfgang Loitzl ise 32. olarak ikinci tur göremediler. İlk 30'da sadece üç, ilk 10'da ise iki Avusturyalı yer aldı.

-Aslında hep Avusturya'dan bahsettik ama evsahibi Norveç için ise sıkıntı hayli büyüktü. En iyi dereceyi yapan Anders Bardal anca 15. , büyük umut Tom Hilde ise 30. olabildi.

-Rusların şu anki bir numarası Denis Kornilov belki ikinci turu göremedi ama Vassiliev'in 20.'liği ve Kalinitschenko'nun 26.'lığı morallerin sağlam kalmasına sebep olmuştur Ruslarda.

- Fransa'da da bir numaranın sahibi değişmiş gözüküyor. Son dönemin en formsuz sporcusu Emmanuel Chedal bir kez daha final turunu göremezken, Vincent Decombes Sevoie 25. olarak 6 puanın sahibi oldu.

3 yorum: