23 Ocak 2012 Pazartesi

Zakopane Fatihleri Stoch ile Schlieri


Halen Zakopane ile ilgili bir değerlendirme yapmamış olmamız içime oturdu. Polonyalılar gönül koymasın, geç olsun güç olmasın.

İlk yarış günü hava koşulları tek kelime ile berbattı. Birinci tur sonunda Freund lider, ev sahibinin birincilik ümidi Stoch ikinci sırada yer alıyordu. İkinci turda hava koşulları Severin'i sevmedi ve umulmadık şekilde alaşağı etti. Böylece partinin ev sahibi, zirvedeki tahtına Wielka Krokiew'deki on binin üzerindeki seyirciyi zafer sarhoşu etmek suretiyle kuruldu. Freitag ikinciliği aldı. İlk turda arkadan esen şiddetli rüzgar ve yoğun yağış altında fazla uzağa gidemeyen ve 14. sırayı zorlukla elde eden Kofler, ikinci turda nispeten uygun şartlarda 130 metre uçarak podyumdaki son basamağın sahibi olmayı başardı.

Slovenler podyumu az farkla kaçırdılar. Prevc dördüncü, son ayaklarda inanılmaz bir gelişim gösteren Kranjec beşinci oldu. Dev tepelere bayılan Robert, Vikersund'a güçlü gelecek, şimdiden belli ediyor bunu.

Morgi, Schlieri ve Bardal nerede derseniz... Onları rüzgar aldı götürdü, kar da geri gelemesinler diye yolları tıkadı. Berbat koşullarda ellerinden geleni yapmaya çalışsalar da fayda etmedi. Schlieri 18. sırada kaldı; Morgi düştüğünden, Bardal ise zayıf bir atlayış yapabildiğinden dolayı ikinci turu bile göremedi.


Cumartesi günü seyirci iki kat, hava koşulları da kat be kat daha iyiydi. Stoch'un, yahut bir başka Polonyalının zaferini kutlamak için toplanan binlerce Leh; Schlieri'nin ülkelerinin efsane ismi Adam Malysz'in Dünya Kupası birinciliği sayısını yakalayışını alkışladı. 39 Dünya Kupası birinciliğine ulaşan Schlieri'nin bu kategoride birinci olan Nykanen'in rekoruna yetişmesi için sadece 7 (yedi) birinciliğe ihtiyacı var. Akıl alır gibi değil, kelimeler kifayetsiz...

İkinciliği yine Freitag alırken bir önceki günün elemelere takılan ismi Bardal üçüncü sırayı kapmayı başardı ve Dünya Kupası mücadelesinin içinde olduğunu Avusturyalılara bir kez daha hatırlattı. Genel klasman lideri Kofler dördüncü, yerel kahraman Stoch ise yedinci sırayı aldı. Birincilik bekleyen Polonyalılar, yedincilikle bile sevinçten sarhoş oldular. Bu işin tek kaynağı sevinç olmasa ger... Her neyse.

Zakopane'de Finlandiya, Matti Hautamaeki ve Baş Antrenör Niemela'nın eksikliğine rağmen başarılı dereceler almayı başardı. Üç ilk on derecesi yaparak (Bir adet yedincilik, bir adet dokuzunculuk ve bir tane de onunculuk) Ari-Pekka Nikkola önderliğinde gelecek adına umut aşılayan iki yarışma tecrübe etmiş oldular. Simi ilk günü 15. tamamlayarak gerilerde kalsa da, ikinci günkü iyi koşulları verimli kullanarak 8. sırayı almayı başardı.

Şimdi dünyanın öteki ucuna gitme vakti. Sapporo'da görüşmek üzere, sayonara!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder