1 Ocak 2012 Pazar

Kim 1 Milyon Kazanmak İster'de Geldik Son İki Soruya

Uzun ve yorucu Oberstdorf yarışından ve dünkü elemelerden sonra bugün çok keyifli bir yarışı geride bıraktık. Ne bir kapı değişikliği, ne de bir rüzgar arası.. Seksen atlayışın hepsi de çok hızlı bir şekilde yapıldı, ki bu durumu pek bir özlemiştik.

Garmisch Partemkirchen geçen yıl Ville Larinto'nun sakatlanmasına ve Kofler'in havada rüzgarlarla yaptığı savaşla akıllara yer etmişti. Belki geçen yılın etkisi, belki de ilk ayağın ve dünün sıkıntılı geçmesi seyirciyi olumsuz etkilemiş ve o devasa stadı tam dolduramamışlardı.

Bu yılın en merak uyandıran konusu Dört Tepe'yi de kazanan 1 Milyon İsviçre Frangı'nı alırdı. Bu kadar çok favorinin olduğu bu sezonda açıkçası kimse 4 Tepe'yi de aynı ismin kazanacağına ihtimal vermiyordu. Ama bugün Gregor Schlirenzauer'den gelen ikinci birincilikten sonra "acaba" dolu cümleler görür olduk sosyal medyada..


Yılın en önemli ismi Andi Kofler ise ilk turu onuncu bitirmesine rağmen yarışı ikinci sırada bitirerek Dünya Kupası Genel Klasmanı için önemli mesaj verdi.

Günün en büyük kaybedeni ise Japon Daiki Ito oldu. İki mükemmel atlayış yapmasına rağmen iki çok kötü telemark sonrası üçüncü olabildi. Bir tane normal bir telemark gelse dahi rahat bir galibiyet gelecekti. Bakalım Sertan Uzun'un dediği gibi "Ito'nun ilk turdaki kara teması bir milyonluk bir temas olabilir mi acaba?"

Bardal'ın dokuzunculuğu ve Ammann'ın onunculuğu sonrası ikisinden de bir açıklama geldi: "Önümüzdeki 4 Tepelere Bakacağız".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder