8 Ocak 2012 Pazar

Dört Tepe Turnuvası Takımlar Değerlendirmesi

Avusturya: Üst üste dördüncü kez, hem de dört farklı sporcuyla Dört Tepe Turnuvası'nı kazanan bir ülke var karşımızda. Schlierenzauer ve Kofler arasında geçeceğini tahmin ettiğimiz turnuva aynen öyle oldu. Morgenstern, Kofler'in son kötü atlayışı sonrası Kofler'in önüne geçti, Schlieri ise çok uzun zamandır beklediği turnuvayı kazanmış oldu daha 22 yaşında.

Avusturya genel klasmanda ilk üçü elde etmesine rağmen, başarılara alışkın antrenör Alexander Pointner çok çok mutlu olması gerek. Çünkü Avusturya'da gözle görülür 4. adam sorunu var. Koch, Loitzl, Zauner ve Fettner'den hiçbirisi istenilen düzeyde değiller. Bu 4. adamı bulamamaları takım yarışında Norveç' e kaybetmelerine de sebep olmuştu. Continental Cup lideri Michael Hayboeck ise Avusturya'da ki iki tepede de iyi sonuçlar elde ederek belki de diğer dört kişiye önemli bir mesaj verdi.


Norveç: Dört Tepe'ye gelirken yükselen Norveç formu Tom Hilde'nin daha ilk ayakta çok kötü bir şekilde düşmesi ve Dört Tepe'yi bırakmasıyla soğuk su etkisi yaratmış oldu. Anders Bardal beklentileri boşa çıkarmayıp, istikrarını korudu ve genel klasman dördüncüsü oldu. Vegard Haukoe Sklett'ten daha iyi atlayışlar beklerken Rune Velta herkesi şaşırtarak 11.'liği kazandı. Son dönemin en formda isimlerinden Sklett ise baskılara boyun eğmek zorunda kaldı 22. olarak. Eski Dünya Rekortmeni Bjoern Einar Romoeren ve Yeni Dünya Rekortmeni Johan Remen Evensen ise bir kere bile olsun final turu göremeyerek saç baş yoldurttular. İki genç isim Roensen ve Gangnes ise önemli puanlar kazanarak ilerisi için umut sinyali oldular Alexander Stoeckl için.

Polonya: Kesinlikle en büyük hayal kırıklığı oldular. Şampiyonluk adaylarındn Kamil Stoch sekizinci bitirdi. Sezona çok iyi başlayan Piotr Zyla'nın en iyi sonucu GaPa'da gelen 28.'lik oldu. Diğer gençler hiçbir varlık gösteremediler. Medya baskısı en üst düzeyde olan takım da Polonya ayrıca. Zor günler bekliyor bütün takımı.

Japonya: Turnuva öncesi favorilerimizi yazarken o kadar isim yazdık ama Daiki Ito'nun adını ağzımıza bile almadık. Çolk formsuz bir dönem geçiren Ito adeta küllerinden doğdu ve çok şanssız bir şekilde bir kere birinciliği bir kere de podyumu kaptırdı. GaPa'da kaçırdığı birinciliğe bütün kayakla atlama severler en az onun kadar üzülmüştür. Taku Takeuchi ise kariyerinin en iyi atlayışlarını yaparken, Innsbruck'ta da podyum geldi. Noriaki Kasai 400. Dünya Kupası'nda yarışarak büyük bir başarıya imza attı. Olumlu anlamda en büyük sürpizi Japonya gerçeleştirmiş oldu.


Almanya: En az bir yarış galibiyeti beklediğimiz Almanya, ne bir galibiyet ne de bir podyum kazanabildi. Sezonun süper ismi Richard Freitag turnuvanın en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu belki de. Hocke, Mechler ve Wank'ın ise iyi perfomansları tek olumlu taraf görülebilir Almanya için. Martin Schmitt ise sakatlanarak turnuvaya erken veda etti. Sanki Schmitt'in sporu bırakma zamanı da geldi gibi.

Çek Cumhuriyeti: Lukas Hlava'nın son tepedeki düşüşü, Roman Koudelka'nın genel klasmanda beşinciliğinin biraz önüne geçti ama Koudelka'nın çok hızlı sürede buralara gelmesi gerçekten çok büyük başarı. Jakub Janda'nın da 12. olmasını başarı olarak görebiliriz. Hlava'nın son düşüşü de olmasa bayağı iyi bir turnuva olacaktı Çekler için.

Slovenya: İyi bir kadroya sahip olmalarına rağmen en iyi sonucu elde eden Robert Kranjec'in turnuvayı 14. bitirmesi Slovenya için sıkıntılı günlerin geldiğini söyleyebilir. Büyük umut bağlanan Prevc ve Tepes'in kötü atlayışlar yapmaya devam etmesi, 31 yaşına gelen Kranjec'in en üst seviyeye bir türlü çıkamaması diğer sorunlar olarak görülüyor.

Rusya: Dimitry Vassiliev Avusturya'da resmen coştu ve süper atlayışlarla çok iyi puan çıkardı. Artık önümüzdeki yarışlarda büyük bir heyecanla bekliyoruz Vassiliev'in atlayışlarını. Denis Kornilov'da iyi başladığı sezonda Dört Tepe'de de ilk 10'a giremeyerek turnuvayı 15. sırada bitirdi. Anton Kalinitschenko ise süre gelen formunu burada devam ettiremedi.

Finlandiya: Anssi Koivuranta 18. , Matti Hautamaeki 35. , Janne Haponen ise 38. sırada yer aldılar. Başka bir yoruma gerek yok herhalde.


İsviçre: Turnuvanın en büyük favorilerinden Simon Ammann o kadar kötü üç tepe geçirdikten sonra dördüncü tepeye bile gitmeyerek en büyük hayal kırıklığı oldu turnuvanın. Diğer isim Marco Grigoli ise sadece bir kez elemeleri geçebildi.

Fransa: Sürpriz yapan bir çok takımdan bahsettik ama Fransa'yı unuttuk. Çünkü Fransa çok önemli bir başarıya imza attı ve üç sporcusundan hiçbiri dört yarışta da elemeleri geçemedi. Daha doğrusu üç yarışta elemeleri geçemedi, çünkü son tepeye gelmedi Fransa takımı.

İtalya: Andrea Morassi'nin çok kötü atlayışlar yaptığı yarışlarda en iyi sonucu 25. olan Sebastian Colloredo elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder