4 Ocak 2012 Çarşamba

Kofler'den Uluslararası Kayak Federasyonu'na Bir Milyonluk Bağış


Innsbruck, Dört Tepe'nin üçüncü ayağına ev sahipliği yaparken büyük bir heyecan yaşattı izleyenlere. Schlierenzauer'in puan farkını açıp Dört Tepe Şampiyonluğu'na doğru giderken FIS'in para ödülü sayesinde heyecanımız hiç azalmamıştı.

Bir kere son dönemin en güzel birinci turlarından birini izledik. Seyircinin gazıyla Walter Hofer kapıyı düşürmedi ve tepe rekorunun kıyısından döndük, ki biraz daha dayanabilseydi rekor çok rahat bir şekilde kırılabilirdi (Dimitry Vassiliev 1,5 metre ile rekoru kaçırdı, o derece yani).

Kamil Stoch ilk tur sonunda yarışı kazanmak için kocaman bir adım atmıştı en yakın rakibine 6 puanlık fark yaparak. Ama işler ikinci turda rüzgarın etkisiyle ters döndü ve epik bir final turuyla karşılaştık. Eurosport'un harika rüzgar gösterimleri işin kötüye gittiğini gösterdikten sonra, ilk defa kullanılan jüri telsizi konuşmasında " kar geliyor" haberinden sonra heyecan çok arttı.

İkinci tura Şanslı Kaybeden olarak girmeyi başaran Andreas Kofler ise rüzgarı en iyi kullanan isim oldu ve Innsbruck'da ilk defa podyum gördü, hem de en üst sırada. Schlierenzauer'in ağlayan annesi eşliğinde izlediğimiz kısa atlayışı sonrası, Stoch'tan da felaket ötesi atlayış geldi. Günün Adamı seçilen Taku Takeuchi ise iki iyi atlayış sonrası kariyerinin ilk podyumunu tattı.

Dört Tepe'nin bahtsız adamı Daiki Ito ise çok iyi ilk atlayış sonrası, biraz jüri kurbanı oldu ve neredeyse fırtınada ikinci atlayışını gerçekleştirerek son sıralarda yer aldı (Ito'nun rüzgardan gelen puanı +15'ti).

Bu arada tartışmasız Innsbruck seyircisi sezonun en iyi seyircisi ödülünü de bizlerden aldı.
Dört Tepe Turnuvası'nda son tepe öncesi genel klasman şu şekilde oluştu;

1 Schlierenzauer, Gregor At 805.4
2 Kofler, Andreas At 788.4
3 Morgenstern, Thomas At 769.3
4 Bardal, Anders No 758.5
5 Koudelka, Roman Cz 757.2
6 Freund, Severin De 738.0
7 Takeuchi, Taku Jp 731.0
8 Ito, Daiki Jp 725.9
9 Stoch, Kamil Pl 721.1
10 Hlava, Lukas Cz 714.2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder