3 Ocak 2012 Salı

Schlierenzauer ve Bir Milyon


İstatistik: Tarihte 17 kez Dört Tepe'nin ilk iki ayağında zirveye çıkan isim aynı olmuş. Bunların 11 tanesi turnuva tamamlandığında en tepedeki yeri muhafaza konusunda muzaffer olabilmiş.

Schlieri şampi...

İstatistik: Son beş sezonda ilk iki ayak sonunda Dört Tepe klasmanında ilk sırada yer alıp da turnuva şampiyonluğunu kazanamayan, üstüne üstlük bunu iki kez başaran tek bir sporcu var: Schlieri!

Şampi???

Yorum: Schlieri kod adlı üstün insanın şampiyonluk yolunda yeterli forma ve puan farkına sahip olduğunu düşünüyorum. Şu saatten sonra dört adet kendi standardında atlayış yapması, geriden gelenlere şans tanımayacaktır.

Soru: Dörtte dört mü geliyor?

İstatistik: 2000 - 2001 sezonunda Adam Malysz, her ayakta elemeleri birincilikle tamamlayarak finale yükseldi. Dört Tepe sona erdiğinde en yakın rakibi Janne Ahonen ile arasında 104,4 puanlık bir fark oluşmuştu.

Adam Malysz, o sezon ilk iki tepede birinciliği kazanamamıştı.

Yani, toplam sekiz günlük kayakla atlama mesaisinin altısının sonunda birinci olduğu ve ezici bir form grafiği gösterdiği sezonda bile dörtte dört yapamamıştı.

Gerçek: Schlieri, Oberstdorf elemelerinde 11., GaPa elemelerinde ise 15. oldu. Şu an için rakiplerine göre ezici bir üstünlüğü var diyebilmemiz mümkün değil. Eğer GaPa'da Ito'nun bacakları biraz daha mukavim olabilseydi milyon heyecanımız sona ermiş olacaktı bile.

Belki de 1M CHF olarak tarihe geçecek kara temas eden o mabadın ederi.

Sonuç: Milyon için Schlieri'nin vites yükseltmesi lazım. Doğum gününe şampiyon uyanabilmesi için dikkatli olması kafi. Şu an için geriden gelip sürpriz yapabileceği ışığını veren hiçbir sporcu yok. Yine de Kofler, Ito ve Morgi hala aktif olarak zirve mücadelesinde. Freund, Koudelka ve Bardal podyumda bir sıra kapma derdinde, ya da milyonda birlik bir mucize...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder