16 Eylül 2010 Perşembe

Nammo & NSF

Norveç Kayak Federasyonu’nun yaptığı bir açıklama oldukça dikkat çekiciydi; Nammo adlı bir firmayla anlaşma yapılmıştı. Bu firma aslında bir anlamda adından da anlaşılacağı gibi N”ammo”, askeri teçhizat üretiyor. Mermilerden motora, roket endüstrisine kadar oldukça geniş bir yelpazeleri var.



Tabii ki mühimmat değil Norveç Kayak Federasyonu’nu ilgilendiren. Bu firma aynı zaman roket endüstrisinde yer aldığından çok ciddi şekilde aerodinamik çalışmaları yapıyor ve bu alanda da çok büyük bir tecrübe ve öneme sahipler, tam anlamıyla uzmanlar.


Yapılan bu anlaşma 2014 Sochi Kış Olimpiyatları’na dek geçerli olacak. Buradan da Mika Kojonkovski yönetimindeki kayakla atlama takımına ne kadar büyük önem verildiğini anlayabiliyoruz. O kadar büyük yetenekler var ki ellerinde, yıllardır bunlar optimal verimi, maksimum istikrarda sağlayamıyorlar. Tom Hilde, Bjoern Einar Romoeren, Anders Bardal, Anders Jacobsen ve özellikle son yılda kabak çiçeği gibi bir anda açılıp geç bir patlama yapan Johan Remen Evensen.


Bu isimlerden Kojonkoski gibi tecrübeli ve yeterlilikleri tartışılmayacak bir koç bile takım anlamında istikrar sağlayamıyorsa, ekstra birşeyler yapmaları gerekiyordu ve belki de çok büyük bir anlaşmayla çok büyük bir atılıma imza attılar.


Nammo firması sadece aerodinamik çalışmalar sağlayıp sporcuların tekniklerini, havadaki pozisyonlarını geliştirmelerini sağlamakla kalmayacak, aynı zaman Norveç Kadın Kayakla Atlama Takımı’nın da sponsorluğu üstlenecek. Ki bu belki de aerodinamik çalışmaları kadar önemli diyebiliriz.


Çünkü kadın atlamacılar Vancouver 2010 için çok büyük çaba sarf etmişlerdi Olimpiyatlar’da yer alabilmek için ama kabul etmemişti Olimpiyat Komitesi bunu. Dolayısıyla hedef şimdi 2014 Sochi. Ve bunun ihtimali giderek yükseliyor. Eğer kadınlar 2014’te yer alırsa, Norveç takımının sponsoru Nammo takımı olacak. İlk Olimpiyat tecrübesini oldukça büyük bir firmanın sponsorluğunda gerçekleştirecekler.

Mika Kojonkoski de yaptığı kısa açıklamayla bu anlaşmanın önemi değindi;
“Bu bizim için harika bir şey. Aerodinamik alanında böylesi uzman bir firmayla çalışmak çok büyük bir fırsat. Eğer hem takım olarak hem de bireysel anlamda gelişmek istiyorsak her zaman daha fazlasını istemeliyiz. Sürekli olarak gelişme arzusuyla çalışmalıyız.”

by Vecchias (Umut Özel)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder