28 Eylül 2010 Salı

KAYAKLA ATLAMA ALANINA YEŞİL ÖNERİ

Tamamlandığında Türkiye’nin ve bulunduğumuz coğrafyanın ilk atlama kulelerinin bulunduğu alandaki boşlukların şimdiden ağaçlandırılması, çevredeki özellikle antenlerin bulunduğu alandaki görüntü kirliliğinin sona erdirilmesi istendi.

İkisi yarışma, üçü de antrenman amaçlı kulelerin bulunduğu alandaki inşaat süreci tamamlandıkça, yapıların görkemi de ortaya çıkıyor. Yüksekliği ve uzunluklarıyla dünyanın en modern atlama kuleleri özelliğini alacak tesiste, yapım çalışmalarının yanı sıra çevre düzenlemesi de birlikte yürüyor.

Temel aşaması öncesinde yüzlerce ağacın kesildiği bölgede, daha sonradan inşaat alanının ortasında kalmasına rağmen çok sayıda ağaç da korundu.
İnşaatın sona yaklaştıkça, yapıların tüm görkemiyle ortaya çıktığını ifade eden vatandaşlar, bazı kısımlardaki boşlukların, tesisin teknik ve ağaçların özelliklerinin de dikkate alınarak, yeşillendirilmesi gerektiğini söylediler. Alanların boş kalmasının göze hoş görünmediğini kaydeden vatandaşlar, yetkililerin bu konuya dikkat etmesi gerektiğini belirttiler.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ENGELLENMELİ
Vatandaşlar, ayrıca, kulelerin bulunduğu alanın hemen yan kısmında Kiremitlik Tabya civarındaki telsiz, televizyon ve radyo vericilerinin bulunduğu gelişigüzel sıralanmış, anten direklerinin de ya kaldırılması ya da düzenlenmesini istediler. Vatandaşlar, “Milyonlarca dolar verip tesis yapılıyor. Bu güzelliği, görüntü kirliliğine kurban etmeyelim.”diye konuştular.

KAYNAK: ALBAYRAK GAZETESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder