12 Ağustos 2012 Pazar

WISLA 2012'DEN ÖZEL ANILAR

                                     Ve işte Wisla 2012'den asla unutamayacağım iki kare! 

         Yarış Direktörü Walter Hofer ve kayakla atlamanın efsane ismi Simi! Gerçekten üç gün boyunca Wisla Malinka'da sadece gazeteci akreditasyonu ile ulaşamayacağım pek çok imkana beni kavuşturan Walter Hofer'e, ilgisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bundan sonra da, inşallah, Erzurum'da ve diğer yarışmalarda kendisi ile tekrardan bir araya gelme fırsatım olur. 


          Walter Hofer, bana, Aralık ayında düzenlenecek Kuzey Kombine Kıtalar Kupası için Erzurum/Kiremitliktepe'yi tepeyi kendisinin önerdiğini ve tepenin gerçekten de çok güzel olduğunu söyledi. Ayrıca şimdiye kadar gerçekleştirilen tüm yarışmaların oldukça başarılı olduğunu da ekledi. Bence, ileride çok daha büyük organizasyonlara evsahipliği yapma yolunda düzgün adımlarla ilerliyoruz.
           Zaten Wisla'da Basın Merkezi'nde görevli olan arkadaşlardan birisi, Hofer ve ekibinin yarışmadan sadece 2 gün önce geldiklerini ve tepenin teknik donanım, vs. açısından hazırlanması için bu kadar zamanın yeterli olduğunu, evsahibi ekiplerin de catering, Basın Merkezi, Fotoğraf Odası, yarış alanının güvenliği gibi konuları daha önceden ayarladığını anlattı. Dolayısıyla bu işin ilk seferini sağsalim atlattıktan sonra gerisi geliyor gibi!

 
           Ve işte Simi! Her zaman olduğu gibi basın toplantısında da cok sempatikti. Kendisi ile resim çektirmek isteyen kimseyi geri çevirmedi. Kesinlikle fiziksel ve zihinsel olarak zindeydi. Acaba bu sezon da bizleri şaşırmaya devam edecek mi?
            Aslında basın toplantısında onu videoya da aldım, ama dosya çok büyük olduğundan buraya yükleyemedim. Simi, tepedeki atmosferi çok beğendiğini, pek çok kayakla atlama severin geldiğini ve çoğunun da genç olduğunu, bu nedenle muhtemelen kendisi için değil Maciej için geldiklerini söyledi espriyle. Ayrıca, ortamın çok samimi olduğunu, hayranlarla fotoğraf çektirmeye, imza dağıtmaya imkan bulduklarını, ancak belki izleyici kısmının daha da büyütülebileceğini ve böylece daha fazla seyircinin gelebileceğini ekledi.
            Simi'ye yeni formalar da soruldu. Simi, bu değişikliğin oldukça büyük ve zorlu olduğunu belirtti. Formanın çok dar olduğunu, vücudu sardığını, alışana kadar bu yaz pek çok komik atlayış yaptığını, özellikle take-off kısmının zorlayıcı olduğunu, ama mutlaka atlayışları daha da iyi hale getireceğine inandığını ifade etti. Genç sporcular gibi daha deneyimli ve yaşça daha büyük olan sporcuların, kendisi gibi, zamanla bu yeniliğe de ayak uyduracağını söyledi.
             Ben de sabırsızlıkla Simi ve Wolfgang gibi tecrübeli sporcuların bu sezon neler yapacaklarını izlemek için bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder