5 Ağustos 2012 Pazar

WISLA 2012 YAZ GRAND PRIX YARIŞMASI:

2. GÜN(DEVAM)




           Kayakla atlamalara doyamadığımız bir yarışın ardından ertesi sabah Wisla Malinka'da sisli bir güne uyandık. Neyse ki, öğlene doğru sis dağıldı ve güneş açtı. Anladığım kadarıyla bazı sporcular(Simi gibi) sabahleyin Szczyrk'de antrenman yapmışlar ama benim sonradan haberim oldu:(


            Deneme atlayışları için fotoğrafçı arkadaşlarım ile tepeye tırmanmaya karar verdik. Tepenin yanındaki merdivenleri yukarıya doğru tırmanmaya başladık. Ara ara belli bir noktada durup resimler çektik. O kadar yukarıya tırmandık ki bir ara gözümüzü sporculardan ve atlayışlardan ayırıp aşağıya baktığımda itiraf edeyim başım döner gibi oldu! Yükseklik inanılmazdı! Bir o kadar da müthişti!



          Daha sonra aşağıya inip 'mixed zone' denen bölgede sporcuların fotoğraflarını çekmeye koyulduk. Bütün sporcular tabiri caizse burnumun dibindeydiler! Atlayış yaptıktan sonra önümden geçip gidiyorlardı. Gerçekten inanılmazdı!




Tom Hilde, fotoğraf makinasını gördüğü her an poz veriyordu. Yüzünde kocaman bir gülümseme oluşuyordu! Adam, şüphesiz çok medyatik, bir o kadar da halinden memnun!




           Robert Kranjec ise bir o kadar kameralar karşısında sıkılgan ve çoğu zaman bu resimde olduğu gibi yere bakmayı tercih ediyor! Kranjec, bireysel yarışta büyük bir tehlike de atlattı. Bir anda havada öylece asılı kaldı ve dengeyi güçlükle toparlayıp yere indi. Yüreğimin ağzıma geldi valla!


           Ve günün en önemli anlarından birisi, Adam Malysz tepede! İnsanlar onun resmini çekebilmek, imzasını alabilmek için deliye döndüler. Korumalara rağmen kalabalık arasında zar zor yürüyordu ama yine de yüzünde sürekli olarak bir gülümseme vardı.




Ve Slovenler bir arada, merakla atlayışları izliyorlar!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder