29 Ağustos 2012 Çarşamba

2018 Pyöngçang Karışık Takım Yarışı?



Erzurum’da devam eden kayakla atlama çalışmaları yoğun bir tempoda sürüyor. Ramazan ayında Ruslarla birlikte ortak kamp yapan Türk sporcular, bugünlerde Slovenyalı Antrenör Jure nezaretinde yoğun bir şekilde antrenmanlarını sürdürüyor. Türkiye’de kayakla atlamaya ilgi her geçen gün artarken, üç minik bayan sporcuda kayakla atlamada Türkiye’nin ilk bayan sporcuları olmasından dolayı ilgi odağı haline geldi. 13 yaşındaki Nazlı Hilal Çintimar, 14 yaşındaki  Ramle Gül Öztaşyonar ve  yine 14 yaşındaki  Aleyna Seçil Sarıgün, atlama kulelerinin üç korkusuz meleği olarak adlandırıldı. İki yılı aşkın süredir kayakla atlama sporu  yapan üç minik bayan kayakçı, ilerisinde Milli takımın forması ile uluslar arası kayakla atlama yarışlarında Türkiye’yi temsil etmek istiyor. Kulenin melekleri, “Biz kendimize güveniyoruz. Jure hoca ile arzulanan başarıları yakalayacağız” dedi.

FAİK YÜKSEL İLHAM KAYNAĞI OLDU

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan Türk Telekom Atlama Kuleleri’nden ilk atlayan sporcu olarak tarihe geçen Faik Yüksel, Erzurumlu miniklerin bu spor dalına ilgi duymasında en büyük faktör olmuş durumda. Nazlı Hilal Çintimar, Ramle Gül Öztaşyonar ve Aleyna Seçim Sarıgün, “Faik abinin atlayışını gördük ve bu sporu yapmaya karar verdik. Ağabeylerimizin de kayakla atlama sporcusu olması bizim bu spor dalını seçmemizde en büyük rolü oynadı. İnanıyorum ki, ilerisinde ilimiz ve ülkemiz adına bu spor dalında çok büyük başarılara imza atacağız” şeklinde konuştular. 

Kaynak: www.erzurum.gsb.gov.tr

Onlar da kulenin melekleri olsunlar madem. Bu lakap bulma geyiğinde yavaş yavaş "ordunun dereleri"ne doğru gidiyoruz ama ben sevdim.

1 yorum:

  1. Her üç sporcumuzun da yolu açık olsun, umarım doğru ve yetkin ellerde güzelce yoğrulup yeteneklerini de birleştirerek görkemli başarılara imza atarlar.

    YanıtlaSil