17 Temmuz 2013 Çarşamba

Matti Nykänen Dört Eski Eşini Anlatıyor: "Mahvedilmiş Yarım Yüzyıl"

Kayakla atlama efsanesi ve şarkıcı Matti Nykänen, bugün 50. yaşını kutluyor.

1982 Şubat'ında Oslo'daki kayakla atlama tepesinde ciddi bir genç adam oturuyor. Heyecanlı bir seyirci topluluğunun önünde herkesten bir adım daha ileri uçmayı başarıyor bu genç adam. 19 yaşındayken kazandığı Dünya Kupası zaferinden sonra Jyväskylä'dan gelen Matti Nykänen'in hayatı kesin bir şekilde değişti. Bugün, Finladiya'nın en elit spor hikayesini yazan Nykänen'in 50. yaşını kutluyoruz. Fakat Nykänen'in aykırı karakteri sebebiyle özel yaşamı, sporculuğu kadar görkemli olamadı.

Matti Nykänen, dört farklı kadınla beş kez evlendi. Tiina Hassinen, efsane sporcunun ilk eşiydi.

                                             Matti ve ilk eşi Tiina Hassinen, yıl 1988.

Çocuk sahibi olduğu evliliği 1986'dan 1988'e dek sürdü. Nykänen ikinci evliliğini Pia Hynnisen ile yaptı. Kızı 1990 yılında dünyaya geldi.

     Matti Nykaenen ve eşi Pia Hyninnen, Jyvaeskylae'deki kilise töreninde. 3 Haziran 1989.

1991 yılında boşandılar. 1996 yılında Matti üçüncü evliliğini yaptı. Sari Paanalan ile evliliği ancak iki yıl sürdü. 2001'den 2003'e kadar Mervi Tapolalle ile beraberdi. 2004 yılında Mervi ile tekrar nikah masasına oturdu. Bu çiftin ikinci evliliği 2010 yılında mahkemede son buldu.

                                                 Matti ve Sari Paanala 1998 yılında.

                                                    Matti ve Mervi. Yıl 2001.

Nykänen ilk eşi Tiina'yı diğerlerinden ayrı tutuyor ve onun evlilikleri hakkında medayaya konuşmadığını dile getiriyor. "Bana zarar vermedi." diyormuş Tiina Matti için.

İkinci eşi Pia ile iyi ilişkileri halen devam ediyor. "Kızımız Eveliina harika bir çocuk. Onun için ayrılmamız en iyisiydi. Tabii Eveliina açısından babasının şöhreti pek iyi bir örnek oluşturmadı." diyor Nykänen.

Sari Paanalan Nykänen'i şu sözlerle anlatıyor: "Sarstı ve geçti."
"Hakkında konuşmaya artık gerek yok. Bizim evliliğimiz normal değildi, yaşadıklarımız değerlendirmesi zor şeyler."

Mervi Tapolalle, Nykänen ile evliliğini şöyle özetliyor: "Hayatımı mahvetmek üzereydi, ben de kendimi bataklığa çektim." Matti ile iki kez nikah masasına oturan Tapolalle şöyle devam ediyor: "Üçüncü kez hapishaneye girmeyeceğim."

Özel hayatında huzura kavuştuğunu umduğumuz Matti Nykänen'e nice mutlu yaşlar dileriz.

Kaynak: iltasanomat.fi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder