27 Temmuz 2013 Cumartesi

En İyi Karışık Takım: Japonya







Birçok kişi için Japon takımı karışık takım yarışının favorisiydi ve rollerinin haklını verdiler. Japonlar Hinterzarten’de Slovenya ve Almanya’nın önünde kazandı.


Daha ilk turun ardından Japonlar açık ara öndeydiler. Final turunda diğerleri farkı azaltmayı başardılar, fakat Yuki Ito, Noriaki Kasai, Sara Takanashi ve Yuta Watase pozisyonlarını savundular ve toplamda 907.6 puan kazandılar. Noriaki Kasai yine çok güzel bir performans sergiledi, sıcak hava bile bunu etkileyemedi. 41 yaşındaki sporcu “buradaki sıcaktan keyif aldım.” dedi.



Podyumun Japonya’dan sonraki basamakları için de heyecanlı bir savaş vardı. Yarışın sonunda Maja Vtic, Nejc Dezman, Katja Pozun ve Matjaz Pungertar’dan oluşan Sloven takımı 883.6 puanla ikinci oldu. Slovenlerin en iyisi olmasına rağmen Matjaz Pungertar’ın hala daha gelişim kaydedebileceği görülüyor. “Atlayışlarım mükemmel değil, ama iyiydi. Mutluyum. Karışık yarış çok enteresan ve değişik bir şey.”



Podyum Savaşı

Üçüncülük ev sahibi Almanya’a gitti. Ulrike Graessler, ikinci turda düşen fakat yaralanmayan Andreas Wank, Svenja Wuerth ve Richard Freitag’dan oluşan takım, toplamda 873.3 puan alarak geçen seneki Hinterzarten üçüncülüğünü tekrarlamış oldu. Takımın en göze çarpan ismi, 252.8 puan alan ve eğer bireysel bir yarış olsaydı Matjaz Pungertar ve Noriaki Kasai’nin önünde kazanabilecek olan Richard Freitag oldu. Svenja Wuerth ilk takım yarışının ardından memnundu. “Mutluyum, bu benim için bir ilkti. Takım yarışları her zaman güzeldir, seyirciler için de. Bence karışık takım yarışı kayakla atlamanın geleceği.”  

Kanadalılar bu oldukça sıcak ve ara ara rüzgarlı akşamüstünde ufak bir farkla podyumu kaçırdılar. Yarışma boyunca Atsuko Tanaka, Dusty Korek, Alexandra Pretorius ve Mackenzie Boyd-Clowes’un ilk üçte bitirmek için büyük bir şansları vardı, fakat yarışmanın sonunda aldıkları 868.7 puan yeterli olmadı. Bir gün önce bireysel yarışı kazanan 17 yaşındaki Alexandra Pretorius, cumartesi günkü yarışta aldığı 242.2 puanla en iyi kadın sporcu oldu. 

Açık ara en iyi olan dört takımın ardından, beşincilik Fransa’ya (Julia Clair, Ronan Lamy Chappuis, Lea Lemare, Vincent Descombes Sevoie) giderken, onları altıncı olan İtalya (Roberta D'Agostina, Davide Bresadola, Elena Runggaldier, Sebastian Colloredo) izledi.

Geçen sene Hinterzarten’deki karışık takım yarışını kazanan Avusturya, bu sene Chiara Hoelzl, Stefan Kraft, Jacqueline Seifriedsberger ve Manuel Fettnerlı takım sadece yedinci olabildiler. Sabrina Windmueller, Gregor Deschwanden, Bigna Windmueller ve Simon Ammann’dan oluşan İsviçre dörtlüsü ise sekizinci bitirdiler yarışı.

Bu yarışmada toplam 10 takım yer aldı ki, bu da iki takımın final turu için kalifiye olamadığı anlamına geliyor. Çek takımı (Michaela Dolezelova, Lukas Hlava, Vladena Pustkova, Roman Koudelka) dokuzuncu olurken Rus takımı ise (Anastasiya Gladysheva, Ilmir Hazetdinov, Irina Avvakumova, Denis Kornilov) sonuncu olabildi.






Kaynak:   http://berkutschi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder