28 Temmuz 2013 Pazar

GP Açılışında İki Alman Başı Çekti





FIS Grand Prix 2013 Hinterzarten’de (GER), 2000 kişilik seyirci önünde, iki Alman’ın dublesiyle başladı. Richard Freitag, bu sıcak yaz gününde 246.9 puanla, Andreas Wellinger (244.9 puan) ve Sloven Matjaz Pungertar’ın önünde sezonun ilk GP yarışını kazandı.


Freitag ne kadar formda olduğunu gösterdi ve aynı zamanda 108 metrelik ikinci atlayışında rüzgar şartlarından da şanslıydı. “Rüzgar koşulları konusunda şansım vardı, hatta atlayışımı erken bile bitirmek durumunda kaldım.” dedi Freitag yarışın ardından.




Baş antrenör Werner Schuster’in takımı için mükemmel bir başlangıç oldu. Michael Neumayer de ilk altı arasındaydı, Karl Geiger 14. geldi ve Severin Freund da 16. Andreas Wank ikinci atlayışındaki düşüşü sebebiyle yüksek bir puan alma şansını kaybetti.



Geçtiğimiz kış sezonda dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Sloven Matjaz Pungertar üçüncü olarak ve Çek Jan Matura da dördüncü olarak pazar gününün en iyileri arasına girdiler.

En iyi Japon: Takeuchi

Cumartesi günkü karışık takım yarışı galip bitiren takımda yer almayan Takeuchi, bu sefer en iyi Japon atlamacı oldu. Taku Takeuchi toplamda 237.6 puan alarak altıncı oldu. Daiki Ito 20. olurken, diğer Japon atletler ise final turuna çıkamadılar.

Ahonen’in Formu Yerinde

Finlandiyalı Janne Ahonen geri dönüşünün ardından harika bir performans sergiledi. Fiziksel olarak formunun zirvesinde. Yedinci olarak en iyi Fin sporcu olmayı başardı.

Kamil Stoch aldığı sekizincilikle Polonya takımın en iyisi olurken, dokuzuncu olan Tom Hilde de en iyi Norveçliydi.




Kaynak:  http://berkutschi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder