11 Temmuz 2013 Perşembe

Martin Schmitt: Hedef Sochi

Alman kayakla atlama yıldızı önümüzdeki sezondan sonra aktif kariyerini sonlandıracak. Başarılı atletin veda öncesi listesinde ilk sırada Olimpiyat Oyunları var.

35 yaşındaki atlet eurosport.com'a konuştu: "Şu an her şeyimi Sochi'ye odakladım. Bu yüzden bir yıl daha bu sporun içindeyim. Beşinci kez olimpiyatlara katılmak gerçekten güzel olurdu." Schmitt 2002 yılında olimpiyatlarda zafere uzanmıştı.



Geçtiğimiz sezonun onun için hayal kırıklığı olduğunu ifade eden Schmitt, olimpiyat hedefine ulaşmak için çok çaba sarfetmesi gerektiğinin farkında. Performansı Sochi için yeterli gelmezse Alman atlet için erken emeklilik de söz konusu.

"Antrenörümüz Werner Schuster'le yazın takımda aktif olarak yer alacağımı kararlaştırdık. Geçtiğimiz sezondan daha iyi performansım. Yine de henüz olmak istediğim yerde değilim. En başından takımın parçası olmak zorundayım. İşe yarar veya yaramaz. Yetersiz olduğumu görürsem erkenden 'bu kadarmış' derim."

Almanya'nın güneybatısındaki Kara Ormanlar'dan gelen Schmitt'in gelecek planları da kayakla atlamaya yönelik. 2015 yılında Köln'de antrenörlük eğitimini tamamlayacak. "Şu anda hem sporcu hem öğrenciyim. İkisi birbirini iyi tamamlıyor. Bu yolu seçtiğim için mutluyum."

Kaynak: berkutschi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder