6 Şubat 2013 Çarşamba

Schmitt ve Koivuranta Willingen'de





Baş antrenörlüğünü Werner Schuster’in yaptığı Alman takımı, FIS Takım Turu kapsamında kendi seyircisinin önüne beş yarış koşacak. Atlamacılar için bu hem ekstra motivasyon, hem de yüksek beklenti demek.

Werner Schuster Willingen, Klingenthal ve Oberstdorf’ta atletlerinin en iyiler arasında yer almasını ve tur kapsamında genel klasman zaferi için savaşmalarını istiyor. “Willingen’de iyi yerler edinmeye çalışacağız ve böylece 100.000€ para ödülü ilk defa Almanya’da kalacak.” dedi Avusturyalı, Alman Kayak Federasyonu’nun basın açıklamasında.

Bu başarıyı elde edebilmek için Schuster en iyi takımıyla yarışma serilerine başladı. Severin Freund, Richard Freitag, Michael Neumayer, Andreas Wank, Andreas Wellinger, Martin Schmitt ve Karl Geiger Willingen’de yarışacak. Schmitt ve Geiger için bu Dünya Şampiyonasında takımda yer kazanabilmek için bir şans olacak. “WSC öncesinde kısa zamanda yeteneklerini kanıtlamak için bir şansları var. Maximilian Mechler büyük bir olasılıkla Oberstdorf’taki kayakla uçma takımında yer alacak.” dedi Schuster.

Tabii ki, tecrübeli Martin Schmitt hayranlarının önünde Val di Fiemme biletini kazanma şansını kaçırmayacaktır. “Ev seyircisinin önünde atlamak özellikle çok güzel. Hayranlar için Willingen kayakla atlama Dünya Kupasında bir bakıma eğlence merkezi de, tabii ki atlamacılar hariç. Yine de oradaki tepelerin özel atmosferinden zevk alıyoruz ve bunu heyecanla bekliyorum. 4 Tepe Turnuvası’ndaki performansımı yakalamak ve kendimi Alman hayranlarıma olabildiğince iyi bir şekilde göstermek istiyorum.”



Koivuranta Dünya Kupasına Geri Dönüyor

Önümüzdeki yarışmalar için Fin takımı da açıklandı. Baş antrenör Pekka Niemelae, Willingen’e gidecek takım için Lauri Asikainen, Olli Muotka, Sami Heiskanen ve Anssi Koivuranta’nın isimlerini verdi. Bu da kasım ayında geçirdiği diz ameliyatından sonra Koivuranta’nın Dünya Kupası’na geri döndüğünü gösteriyor.

Asikainen, Koivuranta ve Muotka Klingenthal’de, Asikainen, Muotka ve Heiskanen ise Oberstdorf’ta yer alacak. Kayakla uçma yarışı için dördüncü isimse daha sonra belirlenecek.



Kaynak:  http://berkutschi.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder