23 Şubat 2013 Cumartesi

Sarah Hendrickson Kendini Taçlandırdı





Kendi beklentilerini karşıladı, favori olarak gösterildi ve baskıyı da kaldırabildi: Sarah Hendrickson, sezonun öne çıkan yeri Val di Fiemme, İtalya’da yapılan Dünya Şampiyonasını kazanarak bu kış kendini taçlandırdı. Koçu Paolo Bernardi’nin kendi evindeki tepede şansını en yükseğe çıkardı ve yarışı domine etti. Japon Sara Takanashi gümüş madalya alırken, bronz madalya da Avusturyalı Jacqueline Seifriedsberger’e gitti.

Yarışmanın hemen ardından, Sarah Hendrickson altın madalyasını, yakın zamanda aile bireylerinden birini kaybeden koçu Paolo Bernardi’ye ithaf etti. Hendrickson bu büyük başarıyı, çok iyi tanıdığı bir tepede kazandı. Geçtiğimiz sene Predazzo’da iki kere yarış kazanmıştı. Aynı zamanda 108 metrelik tepe rekorunun da sahibi.

Hendrickson, günün en uzun atlayışıyla Takanashi üstünde baskı kurdu.

Hendrickson ilk turda galibiyetin temellerini attı. Amerikalı sporcu 106m ile günün en uzun atlayışını yaparken inişte de iyi bir telemark gösterdi, böylece de hakemlerden yüksek puanlar almayı başardı. Bu atlayış, Dünya Kupası genel klasman galibi Sara Takanashi’nin üstüdeki baskıyı arttırdı. Yine de Japon sporcu da 104.5 metrelik etkileyici bir atlayış yaptı ve ilk turun sonunda ikinci oldu.

Antrenmanlarda güçlü bir izlenim bırakan Avusturyalı Jacqueline Seifriedsberger de ne kadar formda olduğunu gösterdi. İlk turu, 104 metreyi bularak Hendrickson ve Takanashi’nin ardından üçüncü bitirdi.

Kar yağışının biraz daha güçlendiği ikinci turda, Seifriedsberger 98.5 metrelik (237.2 puan) iyi bir atlayış yaptı ve liderliği eline geçirerek madalyayı garantiledi. Sara Takanashi 103m atladı (251.0 puan). Hendrickson final turunda atlayış yapacak son isimdi. Yine çok iyi stil puanları aldığı (253.7 puan) 103 metrelik atlayışıyla liderliğini savundu ve altın madalyayı kazandı.

İniş alanında hareketli dakikalar



Dördüncülük, ilk üçten oldukça uzak olan Fransız Coline Mattel’e gitti. Mattel’i ilk turda zorlu rüzgar şartlarında 99.5 metrelik iyi bir atlayış çıkaran Alman Carina Vogt, Hendrickson’ın takım arkadaşı Jessica Jerome, Norveçli Anette Sagen, yerel kahraman Evelyn Insam, Avusturyalı Chiara Hoelzl ve kısa bir zaman önce sakatlık sebebiyle ara verenmiş olup geri dönen Fin Julia Kykkaenen izledi.

Hendrickson’ın final atlayışının ardından, Amerika takımı Dünya Şampiyonunu iniş alanında omuzlarda taşıdığın zaman, binlerce coşkulu seyirci de hareketli dakikalara şahit oldular.



Kaynak: http://berkutschi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder