26 Şubat 2013 Salı

Japonlar, Almanlar ve Norveçlilerden Güçlü Antrenman Performansı





Çarşamba günkü eleme yarışında işler ciddiye binmeden önce Salı günü de atletlerin Predazzo’daki geniş tepede üç antrenman atlayışı yapma fırsatları oldu.

İkinci antrenman gününde en güçlü performanslar Çek Jan Matura ve İsviçreli Simon Ammann’ın yanı sıra Alman, Norveçli ve Japon sporculardan geldi.

Daha ilk turda ilk normal tepe şampiyonu Anders Bardal, 134metrelik tepede de favorilerden birisi olduğunu gösterdi. Norveçli sporcu 126m ile en iyi atlayışı yaptı, onu Japon Noriaki Kasai (125m), Taku Rakeuchi (124m), Daiki Ito (124.5m) ve takım arkadaşı Anders Jacobsen (124m) takip etti.

Dört kere Olimpiyat Şampiyonu olan simon Ammann ikinci turda 131m ile en iyi atlayışı yaptı. Onun yanı sıra, Andreas Wank gibi Severin Freund (129.5m), Richard Freitag (128.5m) ve Michael Neumayer (130m) çok iyi performans sergileyerek, istikrarlı olduklarını gösterdiler.

Anders Jacobsen 131m ile üçüncü turun en iyi atlayışını gerçekleştirdi. Norveçli geniş tepede geçen hafta normal tepe olduğundan çok daha işler çıkartıyor. 132 metreye giden günün en uzun atlayışıyla Richard Freitag, Simon Ammann (131m), Noriaki Kasai (129m) ve Jan Matura (129.5m) de bugünün final turunun favorileri arasındaydı.

Leh sporcular Maciej Kot ve Kamil Stoch, Sloven Peter Prevc ve Avusturyalı Gregor Schlierenzauer, Manuel Fettner ve Thomas Morgenstern ise bugünkü antrenmanda yer almadılar.   

Schlierenzauer pazartesi akşamı eve gitti ve Predazzo’ya çarşamba günü geri dönecek. Morgenstern pazartesi günkü antrenmanların ikinci atlayışında iniş sırasında bileğini burktu, fakat elemelerde ve yarışmada yer alabilecek.




Kaynak: http://www.fisskijumping.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder