9 Mayıs 2013 Perşembe

FIS Gelecek Sezonun Takvimini Açıkladı




Gelecek sezonun takvimi, FIS Alt-Komitesi’nin Komitesi’nin Zürih’te yaptığı bahar toplantısında açıklandı.

FIS Yaz Gran-Prix 2013, temmuzun son haftası Hinterzarten’de (GER) başlayacak. Black Forest’ta yapılacak erkekler ve kadınlar bireysel yarışlarının dışında, bir de karışık takım yarışı planlandı.

Bir sonraki hafta erkekler, bir bireysel ve bir takım yarışının yapılacağı Wisla’ya gitmek üzere Polonya’ya geçecekler. 14 ve 15 Ağustos’ta tekrardan kadınlar ve erkekler Courchevel (FRA) beraber yarışacaklar (bir karışık ve bir bireysel yarış).

Einsiedeln (SUI) durağının ardından, erkeklerin serisi Ağustos sonunda Hakuba’da yapılacak iki bireysel yarışla Uzak Doğu’da devam edecek. Atletlerin Eylül ortalarında da uzun seyahatler yapmaları gerekecek. Hem kadınların hem de erkeklerin Nizhny Tagil (RUS) ve Almatı (KAZ) ikişer bireysel yarışları olacak.

Geleneksel olarak erkekler için Yaz Gran-Prix Hinzenbach (29 Eylül) ve Klingenthal’de (3 Ekim) yapılan yarışlarla sona eriyor.



Erkekler Dünya Kupası Klingenthal başlayacak

Sadece birkaç hafta sonra atletler, Vogtland-Arena’ya dönmüş olacaklar, çünkü 2013/4 Dünya Kupası sezonu kuzey Avrupa yerine, 23-24 Kasım’da Klingenthal’de başlayacak. (takım ve bireysel yarış)

Kuusamo (FIN) ve Lillehammer’daki (NOR) yarışlardan sonra, 14 ve 15 Aralık’ta Titisee-Neustadt’ın Dünya Kupasına ev sahibi olarak geri döneceği Almanya’ya geçilecek. Engelberg’deki (SUI) geleneksel iki yarış, Noel tatilinden önceki son yarışlar.

Sezonun ilk önemli organizasyonu olan 4 Tepe Turnuvası, her zamanki gibi, yeni yıl döneminde yapılacak. Bir hafta sonra da, 11-12 Ocak’ta, kışın ilk kayakla uçma yarışı Bad Mitterndorf’ta (AUT) yer alacak.

Bir hafta sonra Zakopane’deki takım ve bireysel yarışların ardından, Ocak sonunda takımlar Sapporo’ya (JPN) seyahat edecekler. FIS Takım Turu’nun önümüzdeki kış yapılmayacak olmasına rağmen, 1 ve 2 Şubat’ta yapılacak iki yarışla Willingen takvimde kalmaya devam ediyor.

2014 Sochi Kış Olimpiyat Oyunları’ndaki Altın, Gümüş ve Bronz savaşı 7-23 Şubat arasında olacak.

Dünya Kupası daha sonra 26 Şubat – 9 Mart arası kuzeyde devam edecek. Gelecek Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Falun’da, Lahti’de, Kuopio’da, Trondheim’da ve Oslo’da toplamda altı yarış yapılacak.

Sezonun sonuna doğru atletlerin tekrardan Harrachov’daki Dünya Kayakla Uçma Şampiyonası’nda madalya kazanma şansları olacak.

2013/14 Dünya Kupası sezonu Planica’daki kayakla uçma yarışı ile sona erecek. Sezon finali 21-23 Mart arasında gerçekleşecek.



Kadınlar Norveç’te Başlayacak

Kadınlar Dünya Kupası 6-7 Aralık’ta Lillehammer’daki karışık ve bireysel yarışlarla başlıyor. Hemen arkasından uzun seyahatler başlıyor: Sonraki duraklar Vancouver (CAN) ve Chaikovsky (RUS).

Noel ve Yılbaşı dönemindeki aradan sonra, 2014’ün ilk yarışı 4-5 Ocak’ta Almanya’da yapılacak fakat organizasyonun tam olarak nerede olacağı henüz kesinleşmedi. Takip eden iki haftada atlamacılar Japonya’da (Sapporo ve Zao) Dünya Kupası yarışı galibiyeti için savaşacaklar.

Arkasından atletler, Ljubno (SLO) ve Hinzenbach (AUT) yarışları için Avrupa’ya geri dönecek ve daha sonra Romanya’da gerçekleşecek ilk Dünya Kupası yarışı için 1-2 Mart’ta Rasnov’a geçecekler.

Kadınlar kış sezonu 9 Mart’ta Oslo’da Holmenkollen’de ve 15-16 Mart’ta Falun’da yapılacak yarışlarla sona erecek.

  
FIS Grand Prix Calendar, Summer 2013 (draft 12.04.2013)
FIS World Cup Calendar Ladies 2013/2014 (draft 12.04.2013)
FIS World Cup Calendar Men 2013/2014 (draft 12.04.2013)


Takvimlerde belirtilen bütün tarihlerin, Haziran başında Dubrovnik’te yapılacak FIS Konsey’inde konfirme edilene kadar, değişebilmesi söz konusudur.



Kaynak:   http://berkutschi.com/  &  http://www.fis-ski.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder