8 Mayıs 2013 Çarşamba

Andreas Widhoelzl Avusturya'nın Antrenör Ekibinde

Son birkaç yıldır olduğu gibi Avusturya takımı yeni sezon hazırlıklarına Tyrol'daki "Stanglwirt" otelinde başlıyor. Hazırlıklar ufak ufak başlayadursun, Avusturya Kayak Federasyonu bir açıklamada bulundu kayakla atlama takımıyla ilgili; Alexander Pointer ve Alexander Diess önderliğindeki antrenör ekibinde artık Andreas Widhoelzl da yer alacak ve ikin asistan antrenör olarak takımı çalıştıracak.

Aktif kariyerini noktaladıktan sonra antrenörlük ve sosyal pedagoji eğitimleri almıştı Widhoelzl ve son üç senedir genç takımlarda antrenörlük yapıyordu. Artık tekrar, farklı bir lisansla da olsa, Dünya Kupası seviyesine dönme vakti gelmiş anlaşılan.

Yeni pozisyonundan duyduğu heyecanı dile getirmiş Widhoelzl ve görev tanımını yapmış;

"Bu yıl takımla çalışmam için teklif aldım ve bu benim için çok büyük bir onur. Merak ve heyecanla bekliyorum işlerin nasıl gelişeceğini. Elbette ki genç takımlardan çok daha farklı bir çalışma prensibi var bu seviyede ama başarmak konusunda oldukça motiveyim. Tekrar bu seviyede yer alabildiğim için çok mutluyum. 15 yıl boyunca aktif olarak yer aldığım spor kariyerimi 2008 yılında. Şimdi artık işin başka bir kısmında yer alıp tecrübelerimi diğer sporculara aktarma zamanı. Asıl önceliğim ekipmanların geliştirilmesi olacak ama antrenör olarak da çalışacağım takımla."

Avusturya Kayak Federasyonu'nda kayakla atlama branşının sportif direktörü olan Ernst Vettori de eski yıldızlarını antrenör olarak ekibe kattıkları için duyduğu mutluluktan bahsetmiş;

"Andreas Widhoelzl gibi çok başarılı olmuş eski bir sporcuyu antrenör ekibine kattığımız için çok mutluyum. Tecrübeleriyle takıma katkıda bulunacak ve yeni motivasyonlar sağlayacaktır. Andreas'ın katılımı başarılı bir Olimpiyat sezonu için attığımız adımlardan biri."

Kaynak: berkutschi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder