22 Haziran 2012 Cuma

Polonya’da Adam Malysz > Futbol

Dünyada spor kültürü en üst düzeyde olan ülkeleri saysak Polonya’yı kesinlikle ilk beşe sokabiliriz. İşte böyle bir spor ülkesinin şimdiye kadar ekran başında en çok izlediği spor müsabakası ne futbol ne basketbol ne de Formula 1; Polonyalılar’ı TV başına en çok çeken olay Adam Malysz’in en iyi dönemini geçirdiği 2002 yılındaki Salt Lake City Kış Olimpiyatları yarışı.  Tam 20,64 milyon kişi Adam Malysz’in bronz madalya kazandığı bu yarışı izlemiş. Polonya  nüfusunun 38 milyon olduğunu da hatırlatalım.


İkinci sırada ise yine Salt Lake City Kış Olimpiyatları’nda ilk yarıştan üç gün sonra yapılan ikinci yarış yer alıyor. Adam Malysz bu sefer ise gümüş madalya alıyordu ve ekran başında 20,46 milyon kişi vardı. Üçüncü sırada Val  di  Fiemme’de yapılan 2003 Dünya Kayak Şampiyonası;  19,47 milyon kişi, Dördüncü sırada ise Dünya Kupası  Zakopane ayağı yıl 2003; 19.29 milyon kişi.

Şu sıralar Polonya ve Ukrayna’nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki Polonya-Rusya maçı 5. , Polonya-Yunanistan maçı ise 10. Sırada.

Kaynak:  www.skijumping.pl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder