20 Haziran 2012 Çarşamba

Jacobsen Geri Dönüyor, Hatta Döndü

    1 yıl sonra döndüğü kayakla atlamada ilk hedeflerinden olan yaz Grand-prix'ne katılmak için Jacobsen önemli adımlar atıyor.
   Norveçli, Pazartesi ve Salı günü Drammen ve Oslo'daki Midtstubakken tepeleri üzerinde gerçekleşen geleneksel "Sommer Hoppuka" yani yaz kayakla atlama haftasındaki ilk iki yarışı kazanarak dikkatleri üzerine çekti.

Jacobsen Formunda
   Drammen'deki ilk yarışı 77m ve 77.5m'lik iki atlayışıyla 248.3 puanla birinci sırada bitiren Jacobsen'i 231.4 puanla Vegard Swensen ve 231.1 puanla Andreas Stjernen takip etti. Onları ise Tom Hilde, geçen senenin Dünya kupası şampiyonu Anders Bardal ve kayakla uçma şampiyonası ikincisi Rune Velta takip etti.
  İkinci gün yarışında yine Jacobsen'in birinciliği vardı. Onu Anders Bardal ve aynı puanı alarak  üçüncülüğü paylaşan Rune Velta ve Enger Esper Halvorsen takip etti.
Midtstubakken'de yapılan son gün yarışında ise eski dört tepe şampiyonı Jacobsen yine iyi bir perfomans göstererek Tom Hilde'nin arkasında ikinci sırada yer aldı. Onları sırasıyla Anders Bardal ve süpriz bir isim olarak gösterilen 16 yaşında ki Mats Berggaard ve Atle Pedersen Roensen takip etti. 

Jacobsen, Hilde ve Bardal'ın önünde
 3 gün süren bu geleneksel turnuvanın ardından Jacobsen 749.3 puanla genel klasmanda Hilde ve Bardal'ın önünde yer alarak birinciliği elde etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder