11 Haziran 2012 Pazartesi

Harri Olli'nin Hedefi Sochi

Harri Olli “ Geceleri daha iyi atlıyorum”


Kayakla atlamacılar emeklilik kararlarından vazgeçmeleri ve hiçbir zaman sporu hayatlarından tamamen çıkarmamalarıyla bilinirler. Harri Olli de, yaklaşık üç ay önce beklenmedik bir şekilde geri döneceğini açıkladı. 27 yaşındaki sporcu, tepelere dönüşünün sebeplerini, ve önümüzdeki bir kaç sene için yaptığı planlarını MTV3 Finlandiya istasyonunda verdiği röportajında ilk defa anlattı.

Fin sporcu dönüş fikrinin ani bir şekilde ortaya çıkğını söyledi: “ Bir gece uyandım ve atlayışlar yapmaya başladım. Teknik olarak doğru atlayışlardı bunlar.” Böylece hemen ertesi sabah eski koçu Kimmo Kykkänen’e gidip, geri dönüş fikrini ona anlatmaya karar verdi. Şimdi, cesaretlendirilmenin yanında, tamamen destekleniyor da.



“Hedef 2014 Olimpiyatları”

Şimdilerde Olli gelecek için iyimser ve tamamen motive olmuş. Bu sene kadrolarda yer almadığı için geride kalmış gibi görünüyor. Buna reğmen büyük hedefleri var. “Sabırla ilerleyeceğim. Daha çok Sochi’deki Olimpiyat Oyunlarına odaklanmış durumdayım.” diyor 2007 yılında Sapporo’da yapılan Dünya Şampiyonasında gümüş madalya alan sporcu.

2017 Dünya Kupası ev sahipliği, geçen hafta imzalanan anlaşmayla Lahti’ye verildi, o da hala bunun olabileceğini düşünüyor. “Eğer her şey iyi giderse, kısa bir sürede atlamayı bırakmayacağım.” diye ısrar ediyor Olli. Son olarak da rampalardan yapıalcak antrenman atlayışlarının çok uzakta olmadığını ekliyor.


Kaynak: http://www.skijumping.de/

1 yorum: