5 Haziran 2012 Salı

DOĞUMGÜNÜN KUTLU OLSUN EFSANE!

HAPPY BIRTHDAY NORIAKI!
DOĞUMGÜNÜN KUTLU OLSUN EFSANE!

Flug_kasai_lahti 
           Noriaki Kasai bugün 40. yaşını kutluyor! İlk kez, 3 Aralık 1989'da, 17 yaşında Dünya Kayakla Atlama Şampiyonası'na katılan Kasai, inanılmaz bir kariyere imza attı ve halen de bu kariyerini sürdürecek enerji ve arzuya sahip!

           Noriaki Kasai, ilk kez Şubat 1992'de Lahti'de podyuma çıkıyor. İlk galibiyetini, Mart 1992'de Harrachov'da Dünya Kayakla Uçma Şampiyonası'nda henüz 19 yaşında iken alıyor. Andreas Goldberger ve Roberto Cecon'un önünde Dünya Kayakla Uçma Şampiyonu oluyor! 

           1 Ocak 1993'te Yeni Yıl'ın prestijli yarışması Garmisch-Partenkirchen'ı kazanıyor. Kasai, toplamda 15 Dünya Kupası yarışması kazanmış, 44 kez podyuma çıkmış ve 3 kez takım galibiyeti mutluluğu yaşamış bir sporcu!

Kasai            Noriaki Kasai'nin görkemli kariyerini ortaya koyacak birkaç rakamdan söz etmek istiyorum:

             Kasai, Dünya Şampiyonaları'nda 32, Dünya Kupası'nda 409 ve Olimpiyat Oyunları'nda 15 yarışmaya katılmıştır!  Bununla birlikte, 1998'de ülkesinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyayı Japon takımı kazanıp da en büyük başarıya imza attığında Kasai takımda değildi. 1994'te kazandığı Olimpiyat Gümüş Madalyası ise kanaatimce kariyerini özellikle taçlandıran oldukça önemli bir diğer başarısıdır. Olimpiyat Oyunları'na 6 kez katılmış tek Japon sporcu olduğunu da belirtmeden geçemeyecem.

             Noriaki Kasai, Dünya Şampiyonaları'nda ikisi gümüş dördü bronz altı madalya kazandı. 2003'te Val di Fiemme'de düzenlenen Şampiyona'dan da evine üç madalya götürdü.
Dsc_0261

             Kasai, tam olarak bir fenomen! Ayrıca, son derece de popüler bir sporcu! Hangi kayakla atlamacıya sorarsanız sorun, hepsi, onunla yarışmanın büyük bir onur olduğunu söyleyecektir! Çarpıcı bir örnek vermek gerekirse, genç kayakla atlamacı Gregor Schlierenzauher doğmadan önce Kasai ilk Dünya Şampiyonası tecübesini yaşamış! Bu sporun fiziksel ve psikolojik anlamda yarattığı sıkıntılar, özellikle sakatlanmalar dikkate alındığında, Kasai'nin çizdiği bu istikrar tablosunun açıklamasını yapmak gerçekten zorlaşıyor.

              Kasai'yi hâlâ izliyor olmaktan büyük keyif aldığı ifade etmek isterim. Kendisi de sağolsun, bizleri bu keyiften yoksun bırakmayıp büyük bir isteklilikle kariyerine devam edeceğini ve Sochi'ye katılmak istediğini geçen kış ifade etmişti. Geçen sezon, Kasai için pek de iyi geçmemiş, en iyi derecesi 15.lik olmuştu. Bazı elemelerde çok iyi işler çıkarsa da, bazılarında güçlükler yaşamıştı. Dünya Kupası'nı toplam puanda 51. sırada bitirmişti, ama yine gülümsemesini yüzünden eksik etmemişti sevgili Noriaki! 

               Kariyerinde geçirmiş olduğu en kötü sezon olsa da Kasai yoluna devam etmek istiyor. Kendisinden daha genç olan sporcuların halen ilerleme kaydetme potansiyelleri olduğunu ve bunun takımda kalmayı güçleştirebileceğini ifade eden sporcu, en azından halihazırda sahip olduğu performansını sürdürmeye çalışacağını belirtiyor. Kanımca, Japon Kayakla Atlama Takımı, bünyesinde halen başarılara, güzel işlere imzasını atabilen bir Kasai'ye sahip olması sebebiyle, bu spor dalında çok özgün ve özel bir yere sahip! Umarım, Kasai ile birlikte Japonya, çok daha güzel başarılar elde eder!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder