14 Nisan 2012 Cumartesi

Yeni Kıyafet Yönetmeliği


Saçı uzun olan, kravatı düzgün bağlanmamış, gömleği pantolonun içine sokmamış sporcular bundan sonr...

***
                            
Geçen sene yaklaşık 123905793287 kez diskalifiye olan Vladi Zografski'ye iyi haber bu sene başında geldi sanırım. Özellikle Bad Mittendorf'ta Gregor Schlierenzauer'i diskalifiye eden, bir anlamda şampiyonluğuna mal olan kıyafet kurallarına bu sene bir çeki düzen verilecek.

- Artık tulumlar 7 parçadan değil, 5 parçadan oluşmak kaydıyla üretilecek. Vücuda daha çok oturan, katı bir tulum olacak.

- Tulumların boyun bölümleri daha esnek hale gelecek ve 1 cm'lik boşluk kalacak şekilde üretilecek. Böylece fermuar açılmayacak. Vladi Zografski diskalifiye olmayacak.

- Vücuda yapışık yahut bol tulumlara 6 cm'ye kadar izin verilecek. Yani "bu tulum senin vücuduna tam oturmuyor birader" denemeyecek kimseye. Daha önceleri vücut ölçülerine tam oturan bir tulum yapılıyor, sadece diz bölümünden aşağı bol oluyordu.

Bunun getirileri ve götürüleri ne olacak?

- Artık çıkışlar arasındaki farklar gözle görülemeyecek, zira tulumun bütünü daha az esnek olduğu için çıkışlarda bel bölümünden daha üstleri çok fazla zorlayamayacak sporcular.

- Rüzgarın sporcuya olan etkisinin daha azalacağı konuşuluyor, zira sürtünmeyi minimuma indiren bir maddeden yapılacak yeni tulum.

- Sürtünme azalacağı için rampa hızı daha fazla olacak.

Tüm bu gelişmelerden sonra ekipman kontrolörümüz Sepp Gratzer "şanssızlıktan dolayı diskalifiye olma durumunu ortadan kaldırmayı amaçladık" demiş. Ama bu olay kesin değil, bunların hepsi deneme aşamasında. Yalnız Gratzer'in de, Hofer'in de aklına yattıysa, gerçekleşmemesi mümkün değil gibi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder