10 Ocak 2011 Pazartesi

Niemelä: Yandan Gelen Rüzgarın Telafisi Yok

Harrachov, Hautemaeki için hiç de iyi geçmedi. 29. sırada tamamladığı yarışta 159.5m ve 136.0m'lik atlayışlar gerçekleştirdi. Harrachov'daki hava koşullarının da çok güzel olmadığını belirtmek lazım. Finlandiya takımının koçu Pekka Niemelae da rüzgar etkisini de hesaba katan sistemin hala daha geliştirilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu;

"Hautemaki çok çabuk değişen koşullar altında atlayış yapmak zorunda kaldı, çok şanssızdı; tıpkı Dört Tepe'nin son gününde olduğu gibi. Muotka'nın formu gittikçe yükseliyor ve Saporo'yla onunla gideceğiz. Bu arada da Matti evinde hem fiziksel hem de mental olarak dinlenmeye çalışacak. Dünya Kupası'nda zirve mücadelesi daha bitmedi ve Zakopane'ye hazır olarak gelicek Matti.

Hafta boyunca sporcularımız sadece bir kere optimal koşullarda atlama şansı yakaladı, onda da Muotka 209.0m'ye gitti. Böylesi zor koşullar rüzgar etkisi yetersiz kalıyor. Ve yandan gelen rüzgarın bu sistemle bile telafisi yok. Sporcular için inanılmaz zorlayıcı oluyor.

Bu sistem küçük değişiklikler altında gayet iyi işliyor fakat Garmisch'teki gibi koşullarda hemen herkes çok ciddi sıkıntılar yaşayabiliyor sistemdeki boşluklar yüzünden. Kofler ve Morgenstern'e olan buydu. Keza bu hafta pek çokları gibi Hautemaki de bundan muzdaripti. Norveçliler de çok zor koşullar da atlayış yapmak zorunda kaldı."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder