22 Ağustos 2010 Pazar

Tesis yapmak yetecek mi?

Son yıllarda Wolfgang Steiert liderliğinde Dmitry Vassiliev'le Rusya kayakla atlamada belli başarılara ulaşmış ancak istikrarsız sonuçlar ve gelecek vaat eden sporcuların yeterli ilerlemeyi gösterememeleri Rusya'nın adının (bu durum pek sık olmaz) kayakla atlamada çok sık duyulmaması sonucunu doğurmakta.

Bu konu hakkında www.fis-ski.com'da bir inceleme yazısına rastladım.Ülkenin bu dalda yeterli seviyede başarı gösterememesi tesislerin azlığına bağlanmış (tanıdık geldi mi?) Bizde çok sık kullanırız bu klişeyi ama bizde spor kültürü yerleştirmek gibi konularla fazla uğraşılmadığından tesis yapınca herşey düzelir sanırız. Ancak bu ifade sporun hemen hemen her dalında söz sahibi bir ülkede söylenince anlamlı geliyor.













2014 Sochi oyunları için ülke yeni tesisler yapıyor yada eskileri yeniliyor. Kayakla atlama da bundan payını almış ve yeni tesisler kazanıyor. Resimlerde Moskova, Chaikowsky, Nizhny Tagil, Novgorod'da başlamış çalışmaları görebilirsiniz. Ben hemen hemen eminim ki Rus sporcuların adını bundan sonra daha fazla duyacağız.











Tesis yapılmasını sporun önündeki en önemli engel gören bizler için 2011 Erzurum sonrası ise önemli bir test olacak. Oyunlardan sonra Türk sporcularını pistlerde görmek için tesis yapmak yetecek mi? Dünya kupası olmasa bile Continental Cup'ta Türk sporcularını görme şansımız olacak mı? Yoksa tesisler tamam da başka şeyler de düşünmelimiyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder