21 Ağustos 2010 Cumartesi

SUMMER GRAND PRIX 2010 - @ WISLA (POLONYA)

Bütün sporların bütün ülkelerde izleyicisi vardır az ya da çok.. Ama bazı ülkeler bazı sporları diğer ülkelerden daha çok sever.. Mesela Basketbol deyince Litvanya, Kano ve Yüzme deyince Macaristan, Motorsporları deyince Çek Cumhuriyeti, Biatlon deyince Almanya, Sürat Pateni deyince Güney Kore ve Hollanda öne çıkar.. İşte Kayakla Atlama deyince de artık tek bir ülke öne çıkıyor: POLONYA ...



Son 10 yılı düşününce hepimiz İspanya'nın spor alanındaki gelişmelerini konuşuyoruz, fakat bu son 10 yılda ki Polonya'nın gelişimini dikkate almıyoruz.. İspanya ve Polonya arasındaki fark; İspanya katıldıkları her sporda büyük kahramanlar yetiştirirken, Polonya ise her sporda bir çok podyum sporcusu yetiştirme çabasında.. Şampiyonaların madalya sıralamalarına baktığımızda Polonya 1-2 altın aldığı bir şampiyonada, toplam madalaya sayılarıen az 8-9 oluyor.. Bunu Atletizm,Yüzme,Halter, Speedway gibi sporları için söyleyebiliriz.. Formula 1'de Kubica'nın da neler yaptığını, hangi konumda olduğunu biliyoruz..

Kayakla Atlama'da ise bir çok dünya şampiyonluğu, Olimpiyat ikincilkleri bulunan Adam Malysz ve bir çok genç Polonya'lılardan oluşan takımları var.. Polonya'da en önemli, en çok reyting alan spor olmasını ise tek başına Adam Malysz sağladı.. Onu izleyen Polonyalı'lar onun gibi olabilmek için bu spora başladılar ve şu an önemli işler yapıyorlar.. Ve bu kadar çok iyi sporcuları olunca da seyirciler yoğun ilgi gösteriyorlar.. Vancouver 2010 Kış Olimpiyatları'nı izleyenler hatırlar, Kanada dışından en çok gelen seyirci Polonyadan' dı.. şu an Polonya'da öyle bir kitle var ki Adam Malysz ve arkadaşları nerede yarışırlarsa yarışsınlar kesinlikle onları yalnız bırakmıyorlar..



Summer Gp'nin dördüncü ayağı Polonya'nın Wisla bölgesinde devam edildi.. Wisla deyince de akıllara tek bir isim geliyor.. O da Uçan Bıyık Adam Malysz.. Adam Malysz Wisla doğumlu, o nedenledir ki Wisla'da ki Kayakla Atlama Tepesi'ne de Adam Malysz'in adı verilmiş, gerçi Malysz Wisla'lı olmasa da tepenin ismi yine aynı olurdu, o ayrı mesele..



Kayakla Atlama pistlerinin arasındaki en iyi seyirci tribünü ve pist büyük ihtimalle buraya aittir.. Organizasyon da öyle diyebiliriz, Işık, müzik, şovlar çok etkileyiciydi.. İlk 2 sıraya da Polonyalılar yerleşince ortalık karnavaldan farksız bir hale geldi..

Yarışa gelecek olursak; Bu 4. ayağın, ilk 3 ayaktan en önemli farkı, bütün Avusturyalılar'ın burada yarışması ve Simon Ammann'ın buraya gelmemesi idi.. fakat bu da ön sıradaki isimlerin değişmesine engel değildi, tek bir yeni isim podyuma girdi,o da bir Avusturyali değil, bir Polonya'lı Kamil Stoch oldu.. Summer Gp'nin en formda iki ismi Adam Malysz 1. olurken, Japon Daiki Ito 3. oldu.. İlk 10'da 5 Polonyalı'nın olması kimseyi şaşırtmadı diyebiliriz..



Dikkat çekenler: Sonunda Robert Kranjec ilk puanlarını aldı (2 puan), 7 Polonyalı'nın puan alması..
Hayal Kırıklıkları: Avusturyalılar'ın ve Almanlar'ın performansları, Noriaki Kasai'nin formsuzluğu..

İlk 4 yarış sonrası sıralama:


MALYSZ Adam POL
1 330

ITO Daiki JPN
2 300

MORGENSTERN Thomas AUT
3 218

KUBACKI Dawid POL
4 145

HILDE Tom NOR
5 144

KEITURI Kalle FIN
6 142

ZAUNER David AUT
7 116

AMMANN Simon SUI
8 104

KOT Maciej POL
9 86

HULA Stefan POL
10 85

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder