21 Ağustos 2010 Cumartesi

SUMMER GRAND PRIX 2010 - @HINTERZARTEN (ALMANYA)

2010-2011 Kayakla Atlama sezonu sonunda Almanya'nın güney-batısında bulunan eyalet Badem-Württemberg'e bağlı Hinterzarten kasabasında başladı..

Yeni sezonun ilk yarışı olmasına rağmen birçok ünlü isim buraya geldi. Buraya gelmeyenleri söyleyecek olursak; Avusturya'dan Gregor Schlierenzauer, Andreas Kofler, Wolfgang Loitzl, Martin Koch. Fransa'dan Emmanuel Chedal. Çek Cumhuriyeti'nden Jakub Janda ve Antonin Hajek. Polonya'dan Kamil Stoch ve Lukasz Rutkowski.

Adam Malysz uzun bir aradan sonra en üst basamakta yer aldı.. Bugünkü en büyük rakibi Simon Ammann ise 6. olabildi. Thomas Morgenstern ise iki iyi atlayış yapmasına rağmen Uçan Bıyık'ı geçemedi.. Fin Kalle Keituri'nin üçüncülüğü ise günün en büyük sürprizlerindendi..

Polonya'nın Adam Malysz'den sonra gelen iki sporcusu Stoch ve Rutkowski olmamasına rağmen üç güne damgalarını vurdular.. Buraya beş kişi gelmişlerdi ve Adam Malysz haricindeki sporcuların yaşları; Stefan Hula (24), Maciej Kot (19) , Dawid Kubacki (20) , Krzysztof Mietus (19)'du. 69 kayakla atlamacanın katıldığı bu yarışta ise bu gençler ne yaptı: Dawid Kubacki 6. - Maciej Kot 10. - Stefan Hula 11. - Krzysztof Mietus ise 36. oldular..

Bir diğer gelişmeyi ise Japonya gösterdi. Antrenör değişikliği ilk yarışta epeyce işlerine yaradı.. ilk 13'e 4 sporcu sokmayı başardılar, Taku Takeuchi 4. - Daiki Ito 6. - Tochimoto 12. - Yumoto ise 13. oldu.

Bu sporcular dışında kimler dikkat çekti dersek: Alman Severin Freund, Bulgar Vladimir Zografski ve Kazak Radik Zhaparov'u sayabiliriz..

Önümüzdeki yarışlar ise şöyle;
12-13 Ağustos Fransa-Courchevel
14-15 Ağustos İsviçre-Einsiedeln

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder