21 Ağustos 2010 Cumartesi

SUMMER GRAND PRIX 2010 - @ EINSIEDELN (İSVİÇRE)

Kayakla Atlama Summer Grand Prix üçüncü ayak İsviçre'nin Einsiedeln bölgesinde yapıldı. Fakat Einsiedeln çok cömert davranmadı sporculara ve seyircilere, aşırı rüzgar nedeniyle elemeler final gününe kaydırıldı, Final ise sadece 1 tur yapılabildi..

Podyumda yine Japonya ve Polonya vardı. Artık Japonya ve Polonya'nın gelişimine diyecek kelimeler bulamıyoruz. Japon Daiki Ito 2 gün önce elde ettiği kariyerindeki ilk zaferden sonra, bugün de kariyerindeki ikinci zaferi elde etti. Polonyalı efsane Uçan Bıyık (Adam Malysz) ikinciliği alırken, Genç Polonyalılar'dan Maciej Kot ise üçüncüğü aldı. Hemen belirtelim Maciej Kot henüz 19 yaşında. Bir diğer formda Polonyalı Dawid Kubacki ise 7. oldu.

Einsiedeln'de ki mücadelede ilk iki yarışın sonunda üstlerde yer alan isimleri yine üst sıralarda gördük. En başarılı Norveçli Tom Hilde 4., En başarılı Fin Kalle Keituri 5. En başarılı Alman Severin Freund ise 10.luğu elde etti..

Hayal kırıklıklarında da yine aynı isimler var: Simon Ammann 8. olabildi, Robert Kranjec'in muhteşem formsuzluğu devam etti ve 43. oldu.. fakat bu etabın en büyük hayal kırıklıklarına Avusturyalılar sahip oldu. İlk 2 ayak sonrası lider olan Thomas Morgenstern 14. , David Zauner ise 16. oldu..

Bu arada formda Bulgar Vladimir Zografski Einsiedeln'de yarışmadı..

Bu yıl hep dediğimiz gibi Polonya Antrenörü Lukasz Kruczek'in öğrencilerini çok konuşacak gibiyiz. Bu gelişimleri en çok bizi takım yarışlarında mutlu edecek. Yoksa Avusturya'nın elini kolunu salllaya sallaya birincilik kazanmaları yarışlardaki heyecanı azaltmaya başlamıştı..

3 yarış sonrası sıralama ise şöyle oluştu:


ITO Daiki JPN
1 240

MALYSZ Adam POL
2 230

MORGENSTERN Thomas AUT
3 178

KEITURI Kalle FIN
4 127

AMMANN Simon SUI
5 104

KUBACKI Dawid POL
6 100

ZAUNER David AUT
6 100

HILDE Tom NOR
8 94

KOT Maciej POL
9 86

TAKEUCHI Taku JPN
10 75

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder