21 Ağustos 2010 Cumartesi

SUMMER GRAND PRIX 2010- @ COURCHEVEL (FRANSA)

Kayakla Atlama 2010-2011 sezonu Summer Grand prix'nin ikinci ayağı Fransa'nın Alplerinde bulunan Courchevel kayak merkezinde devam etti..

Hinterzarten'den sonra sporcuların neredeyse hepsi Fransa'da da yarıştı, Janne Ahonen hariç..
Elemelerde ve antrenmanlarda geçen ayakta olduğu gibi Japonlar'ın ve Polonyalılar'ın başarıları dikkat çekiyordu.. Özellikle Japonlar'dan Yumoto ve Polonyalılar'dan Dawid Kubacki.. Yumoto aynı zamanda 2 günde gidilen en uzak mesafeye gitti 136.5 metrelik atlayışıyla; fakat finalde 1. turda elenip 44. olabildi..

Önümüzdeki 4-5 yıl gerçekten de Polonyalılar'ın yılı olacak gibi gözüküyor.. Gençler yine büyük iş başardı. Kubacki 11. , Mietus 14. , Hula 22. , Kot ise 34. oldu, tabi ki Polonyalılar'ı şu an için ilgilendiren şey Adam Malysz'in bir kez daha Dünya Şampiyonu olup olamayacağı. Adam Malysz ise mükemmel ilk tur atlayışından sonra düşük gelen 2 atlayış sonrası 4.'lükle yetindi.
Japonya ise muhteşem gelişimini Daiki Ito'un birinciliği elde etmesi ile taçlandırdı.. ki bu birincilik Daiki Ito'nun kariyerindeki ilk birincilik oldu..

Bu sporun son yıllardaki en önemli temsilcisi Avusturya'ya gelecek olursak, çok önemli 4 yıldızını getirmemesine rağmen 2 sporcusunu podyuma soktular.. Morgenstern ve David Zauner aynı puanla 2.liği paylaştılar. Dünya Şampiyonası kariyerine Ocak 2010 Sapporo'da start veren Zauner çok kısa bir sürede podyum aldı.. ama eminimki bu kısa sürede gelen podyum kimse için sürpriz olmadı..

Courchevel'in sürprizlerine gelecek olursak; Bir kez daha Bulgar Vladimir Zografski ve Rus Pavel Karelin..

En büyük hayal kırıklığını ise bir kez daha Robert Kranjec yaptı. Hem elemelerde, hem antrenmanlarda sürekli kötü atlayışlar yapmaya devam ediyor. Diğer hayal kırıklığı ise bir kez daha ilk 5'e giremeyen Simon Ammann oldu.

ilk 2 yarış sonu sıralamaya bakacak olursak;

MORGENSTERN Thomas AUT
1 160

MALYSZ Adam POL
2 150

ITO Daiki JPN
3 140

ZAUNER David AUT
4 85

KEITURI Kalle FIN
5 82

AMMANN Simon SUI
6 72

KUBACKI Dawid POL
7 64

TAKEUCHI Taku JPN
7 64

ZOGRAFSKI Vladimir BUL
9 59

KARELIN Pavel RUS
10 46

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder