12 Aralık 2016 Pazartesi

Domen Prevc: "Her Şey Çok Çabuk Değişebilir."



Domen Prevc şu anda Kayakla Atlama Dünya Kupası'ndaki olağanüstü sporcu. 17 yaşındaki sporcu, cumartesi günü Lillehammer’da yapılan dördüncü yarışla birlikte bu sezondaki üçüncü birinciliğini aldı.

Doğal olarak Sloven sporcu performansından çok memnun: “Bence benim için oldukça iyi geçti. Atlayışlarımdan ve yarış sonuçlarından çok memnunum. Şartlar istikrarlıydı, bu da tüm yarışanlar için pozitif bir etken oldu.”
Kendisi Dünya Kupası’ndaki müthiş yerinin farkında fakat bunun böyle kalamayabileceğini de biliyor. Geçen sezon harika performanslar göstermesine rağmen şu anda pozisyonu ve cumartesi günkü yarışta 30. olan büyük abisi Peter'in durumuna da dikkat ediyor. Dünya Kupası lideri: “Evet, şu anda dominant atlayıcı benim, fakat bu durum yarın veya sonraki hafta değişebilir. Tabii ki umarım benim için böyle devam eder ve başarabileceğimin en iyisini başarırım.” diye ekledi.

Domen Prevc ayrıca ortanca abisi Cene’nin Kıtasal Kupa’daki ilk iki yarıştaki birinciliğine mutlu. “ İkimiz çok iyi atlıyoruz. Ama ikimiz de: “Biz her şeyi kazandık.” diyemeyiz. Yarışlar çok zorlu ve en iyisi istiyorsak eğer çok iyi odaklanıp en iyisini başarmalıyız.

Yazı: FIS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder