30 Aralık 2016 Cuma

OBERSTDORF KEHANETLERİ

65. Dört Tepe Turnuvası dün Oberstdorf'ta  yapılan eleme seasıyla başladı. Dört Tepe Turnuvası düello sistemiyle diğer tüm kayakla atlama mücadelelerinden ayrılıyor. Bu düello sistemi turnuvaya ayrı heyecan katıyor. Dünkü eleme seansı sonrasında Oberstdorf'ta ilk tur eşleşmelerini(düelloları) belirledik Dört Tepe Turnuvası kayakla atlama tutkunları için kehanet dönemi olarak takvimde ayrı bir yer tutuyor. Dilerseniz tüm ilk tur eşleşmelerini kısa kısa değerlendirip bu kehanet döneminin startını Oberstdorf'ta verelim.

Andreas Stjernen-Stefan Hula:Andreas Stjernen bu sezona iyi bir başlangıç yaptı. Dün eleme seansında bu yılki performansının oldukça altında kaldı. Stefan Hula ise geçen sezon Polonya'da sınıfı geçmeyi başaran tek isimdi. Bu sezon ise vatandaşları kadar etkileyici bir form grafiği yok. Bu eşleşme ilk turdaki en yakın eşleşmelerden biri. Yine de Stefan Hula bence 1 adım önde olan taraf.
Tahmin:Stefan Hula kazanır.

Roman Koudelka-Andreas Wank:Roman Koudelka Çeklerin dünya kupasında ilk 10 içerisinde yer almasını beklediği bir isimdi ancak bu sezon bu beklentilerin oldukça uzağında kaldı. Andreas Wank ise bu sezon dünya kupası kadrosuna girmekte bile zorlanıyor. Dün eleme seasında seyirci desteğiyle iyi bir atlayış yaptı,bu destek bugün de artarak sürecektir. Yine de Roman Koudelka kalitisiyle bu eşleşmede 1 adım önde gibi.
Tahmin Roman Koudelka kazanır.

David Kubacki-Evgeniy Klimov:Bu eşleşme ilk turun en keyifli eşleşmelerinden biri. Bu eşleşmeden şanslı kaybeden çıkma olasılığı oldukça fazla. David Kubacki de Evgeniy Klimov da bu sene oldukça formda. Daha deneyimli olması sebebiyle David Kubacki bu eşleşmede daha avantajlı olan taraf.
Tahmin:David Kubacki kazanır.

Simon Ammann-Jurij Tepes:Bu eşleşmeden şanslı kaybeden çıkması çok yüksek ihtimal. Bu sezon beklentilerin iki sporcunun mücadelesinde Simon Ammann'ın inişte yaşadığı sıkıntılar sebebiyle Jurij Tepes teknik anlamdaki üstünlüğüyle bu eşleşmede öne çıkan isim.
Tahmin:Jurij Tepes kazanır.

Klemens Muranka-Cene Prevc:Tahminde bulunması zor eşleşmelerden biri. Ancak son dönemde Cene Prevc Klemens Muranka'ya göre daha formda olan taraf.
Tahmin:Cene Prevc kazanır.

Florian Altenburger-Markus Schiffner:İki Avusturyalının eşleşmesinde Markus Schiffner hem form durumu hem de deneyimiyle bir adım önde olan isim.
Tahmin:Markus Schiffner kazanır.

Karl Geiger-Severin Freund:İki ev sahibi sporcunun düellosunda her ne kadar Karl Geiger bu sezon formda olsa da Severin Freund kalitesi ve deneyimiyle önde olan taraf. Almanların bu yıl Dört Tepe Turnuvası için en büyük zafer umudu olan Severin Freund bu eşleşmeyi kazanacaktır.
Tahmin:Severin Freund kazanır.

Jarnej Damjan-Vincent Descombes Sevoie:Bu eşleşmede bu sezon çok formda olan Vincent Descombes Sevoie Jarnej Damjan'ı mağlup edecektir.
Tahmin:Vincent Descombes Sevoie kazanır.

Dimitriy Vassiliev-Daiki İto:Bu eşleşmede bu sezon her ne kadar genel anlamda Japonlar formda olmasa da Daiki İto Dimitriy Vassiliev'i yenecektir.
Tahmin:Daiki İto kazanır.

Halvor Egner Granerud-Denis Kornilov: Bu eşleşme oldukça keyifli geçmeye aday. Kağıt üzerinde oldukça denk olan iki sporcunun bu düellosunda deneyiminin avantajıyla Denis Kornilov bir adım önde.
Tahmin:Denis Kornilov kazanır.

Jan Ziobro-Piotr Zyla:İki Polonyalının mücadelesinde favori olan taraf Piotr Zyla. Piotr Zyla bu eşleşmede sürprize izin vermeyecektir.
Tahmin:Piotr Zyla kazanır.

Noriaki Kasai-Richard Freitag:İlk turun en keyifli eşleşmelerinden biri. Richard Freitag eleme seansında seyirci desteğiyle çok ekstra bir atlayış yapmayı başardı. Noriaki Kasai sezona pek iyi başlayamadı,form olarak geçen sezonun oldukça uzağında. Richard Freitag seyirci desteğine sahip olmasına rağmen bu baskı altında hata yapabilir,Noriaki Kasai bir noktada mutlaka performansını yükseltecektir. Üzerinde baskı unsuru olmadığı için Noriaki Kasai'nin bir adım önde olduğunu düşünüyorum.
Tahmin:Noriaki Kasai kazanır.

Vojtech Stursa-Andreas Wellinger:Bu sezonun en önemli sürprizlerinden biri olan Vojtech Stursa gelecek sezonlarda dünya kupasında ses getirebilir. Ancak dün eleme seasında Dört Tepe Turnuvası'nın baskısını kaldıramadı. Seryirci desteği,deneyimi ve kalitesiyle Andreas Wellinger bu eşleşmede önde olan taraf.
Tahmin:Andreas Wellinger kazanır.

Pius Paschke-Jakub Janda:Dün eleme seasında beklentilerin oldukça üstüne çıkan Jakub Janda bu eşleşmenin favorisi. Jakub Janda bu eşleşmeyi kazanacaktır.
Tahmin:Jakub Janda kazanır.

Mackenzie Boyd Clowes-Andreas Kofler:Şu anki form durumuyla bu eşleşmede Andreas Kofler zorlanmadan yoluna devam edecektir.
Tahmin:Andreas Kofler kazanır.

Tom Hilde-Peter Prevc:Son şampiyon Peter Prevc Tom Hilde karşısında zorlanmayacaktır.
Tahmin:Peter Prevc kazanır.

Robert Johansson-Michael Hayboeck:Avusturya'nın Dört Tepe Turnuvası'nı kazanma umutlarından biri olan Michael Hayboeck bu eşleşmede zorlanmadan yoluna devam edecektir.
Tahmin:Michael Hayboeck kazanır.

Taku Takeuchi-Domen Prevc:Japonya'nın tüm sporcuları bu sezon beklentilerin oldukça altında kaldı. Dört Tepe Turnuvası'na en büyük favorilerden biri olarak gelen Domen Prevc bu eşleşmede zorlanmayacaktır.
Tahmin:Domen Prevc kazanır.

Ryoyu Kobayashi-Stephan Leyhe:Bu eşleşmede seyirci desteği ve şu anki formuyla Stephan Leyhe favori olan taraf.
Tahmin:Stephan Leyhe kazanır.

Constantin Schmid-Markus Eisenbichler: İki ev sahibi sporcunun eşleşmesinde Markus Eisenbichler favori olan taraf. Tek taraflı bu eşleşmede Eisenbichler zorlanmadan kazanacaktır.
Tahmin:Markus Eisenbichler kazanır.

Jarkko Maeaettae-Maciej Kot:Bu eşleşmede Maciej Kot bu sezonki formuyla ağır basıyor.
Tahmin:Maciej Kot kazanır.

Elias Tollinger-Manuel Fettner:İki Avusturyalının eşleşmesinde Manuel Fettner zorlanmadan yoluna devam edecektir.
Tahmin:Manuel Fettner kazanır.

Vladimir Zografski-Stefan Kraft:Bu eşleşmeyi Stefan Kraft zorlanmadan kazanacaktır.
Tahmin:Stefan Kraft kazanır.

Anders Fannemel-Kamil Stoch:Bu eşleşmeden şanslı kaybeden çıkma olasılığı oldukça yüksek. Daniel Andre Tande dışında bu sezon Norveç'in tüm sporcuları bu sezon beklentilerin oldukça altında. Kamil Stoch bu sezon sergilediği performansla tam anlamıyla geri dönmeyi başardı ve çok formda. Kamil Stoch bu eşleşmeyi kazancaktır.
Tahmin:Kamil Stoch kazanır.

Ronan Lamy Chapuis-Daniel Andre Tande:Bu eşleşmede Daniel Andre Tande zorlanmadan yoluna devam edecektir.
Tahmin:Daniel Andre Tande kazanır.

Podyum için tahmin yapacak olursak tahminlerim şu şekilde:
1)Kamil Stoch
2)Daniel Andre Tande
3)Domen Prevc


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder