15 Aralık 2016 Perşembe

Prevc, Prevc ve Prevc Engelberg’te Yer Alacaklar



Evet, üç erkek kardeşler ve evet üçü de kayakla atlamacı. Şu an ki en iyi atlayıcı olarak tüm dünya en büyükleri Peter'ı biliyor.
Geçen kıştan beri kayakla atlama hayranları en gençleri, şimdiye dek üç kere kazanan Domen’ı de biliyor.
Ve şimdi, bu hafta sonu Engelberg (SUI)’de yapılacak Dünya Kupası’nda üçüncü Prevc kardeşi, Cene de yarışacak.

 İstatistiklere dikkatli bakmaya gerek yok: Kayakla atlama ve herhangi bir elit sporda hiçbir zaman bu tarz bir olay olmadı. Üç kardeşin aynı Dünya Kupası’nda yarışması biraz garip olabilir, ama bu aralar çok da ilginç değil.

 Ama kardeşlerden biri (Domen, 17) Dünya Kupası’nda ilk sıralarda; ikinci (Cene, 20) FIS Kıtasal Kupası’nda ilk sıralarda;  üçüncü kardeş (Peter, 24) de geçen seneki iki yarışı da kazandığı yerde,Engelberg’te yarışacak; harika bir tablo.

Prevc, Prevc ve Prevc, spor tarihinde, bu hafta sonuyla, yeni bir sayfa açmak istiyorlar.

Kayakla Atlama 2016/17 Prevc kardeşlerin hâkimiyeti altında olacak.

 En büyükleri, Peter, 2015/16 kış sezonundaki 4-Tepe-Turnuvası birinciliği, Dünya Kupası ve Kayakla Atlama Dünya Şampiyonası birinciliğini başarısının ardından hâlâ formuna dönmeye çalışıyor. Engelberg’teki tepe Petera olan uyumluluğunu geçen seneki bireysel yarışlardaki iki başarısıyla kanıtladı.Yani Prevcın bu sezon ki ilk başarısının bu tepeden gelmesi oldukça yüksek bir ihtimal.

 En küçükleri, Domen, heyecan verici bir şekilde bu kış aldığı üç birincilikle Dünya Kupası’nda ilk sıralarda gidiyor. Domen’in kendisini ilk üç Dünya Kupası hafta sonunda gösteriş tarzı, Engelberg’te iyi bir derece alacağının göstergesi.

Ortanca kardeş, Cene, kulağa inanılmaz gelse de, en yetenekli kardeş sayılıyor.

 Cene geçen sene bazı sağlık problemleriyle boğuştu ama geçen hafta sonunda iki birincilikle ve Vikersund (NOR)’da ikincilikle harika bir dönüş yaptı.

 Normalde, Cene Engelberg’te kazanabilmek için yeterli performansta değil fakat kim bilir, belki de kardeşlerinin izinde, kazanması olası bir ihtimal de olabilir.
Kardeşlerin Engelberg podyumunda olup olamayacağı hiç önemli değil. Prevc Kardeşler, Engelberg’te harika ve eşi bulunmaz spor hikâyesi yazacaktır.
Eğer üçü de Slovenya adına 4-Tepe-Turnuvası’nda yarışırlarsa izleri kalan bir hikâye olur.

 Şimdilik, Engelberg spor tarihinin ilginç bir kısmı olacak.  Medyanın Engelberg’e olan ilgisi bu üç kardeşin performanslarıyla katbekat katlanacak.




Yazı: FIS
Çeviri: Berkin Tansu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder