16 Nisan 2016 Cumartesi

Severin Freund "Right to Play" Elçisi olarak Tayland'ı Ziyaret Etti


Kayakla Atlamacı Severin Freund (ALM) yakın zamanda Right to Play Elçisi olarak Myanmarlı mültecilerin hayatlarında pozitif etki bırakmak için Tayland'ı ziyaret etti.

Right to Play, FIS uluslararası partneri olup, barış teşvik edici, anlayış kazandıran gücünü eğitim hakkından yoksun çocuklar için kullanan bir kuruluştur.

Tayland'da, Freund, 110,000 Burmalı mülteci için yapılan dokuz kamptan ikisini, Umpium ve Mae La Kamplarını, ziyaret etti. Umpium Kampı'nda, Freund öğretmenler -Myanmarlı mültecilerin kendileri- tarafından verilen Right to Play’s eğitimini (çocuk merkezli ve oyun odaklı eğitim) öğrendi. Mae La Kampı'nda ise, yerli koçlar tarafından verilen, fiziksel, duygusal, bilişsel ve sosyal gelişim için sportif aktivite ve oyunlara Alman atlamacı da katıldı.




Freund duygularını: “Ortamdaki neşe ve eğlenceden çok etkilendim. Spor ve yarışmaların Myanmarlı mülteciler üzerindeki pozitif etkisini görmek çok iyiydi. Umutsuzluğun hakim olduğu bir ortamda, çocuk ve gençliğe verilen bakış açısını gördüm. Kesinlikle buradaki çocuklar için normal hayata dönüşü sağlamak için tüm enerjisini veren öğretmenler ve koçlarla tanıştığım için çok mutluyum.” sözleri ile dile getirdi.


 Right To Play resmi sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yazı: FIS
Çeviri: Berkin Tansu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder